Marit Ingeborg Bakk, Leif Magne Røen, Sigmund Moen Trønsdal, Eva-Britt Skjølsvold og Magne Løfaldli er arrangører for historiens første Boktafestival.

Historiens første Boktafestival

Lørdag gikk tidenes første Boktafestival av stabelen på Trøknaholt camping i Rindal. Endelig kunne festivalen avholdes i det arrangøren kaller "Rindals geografiske og kulturelle sentrum".

Publisert Sist oppdatert

I følge arrangør Magne Løfaldli har Boktafestivalen stått på planen en god stund, men pandemi har satt en stopper for planene. Arrangøren rettet en takk til grunneierne som lånte ut Trøknaholt camping som område for festivalen.

Ane og Marit Ingeborg sto for billettsalget

Festivalen er delt opp i to deler, med helt ulikt program. På dagen består programmet hovedsaklig av foredrag med Bokta som tema, samt noen musikalske innslag.

Ane spilte og sang "Idas sommervise".
Airo spilte "Imagine" sammen med Ronny.

Det var de lokale musikerne Ane og Airo som fikk gleden av å åpne festivalen. Ane spilte piano og sang "Idas sommervise", mens Airo spilte "Imagine" på gitar, akkompagnert av Ronny Kjøsen på piano. Deretter holdt forfatter og geolog Jahn Gunnar Opsal foredrag om Boktas opprinnelse fra istiden. Gjennom foredraget introduserte han begrepet geosofi, en blanding av geologi og filosofi. Ved bruk av denne geosofien konkluderte han på slutten av foredraget; – Dåkke bur på ein gammel innsjø.

Jahn Gunnar Opsal holdt foredrag om Boktas opprinnelse fra istiden.

– Jeg er veldig fornøyd med oppmøtet, sier arrangør Magne Løfaldli. I tillegg til det gode oppmøtet på dagtid er det solgt 130 billetter til arrangementet på kvelden. Han konkluderer derfor allerede med at Boktafestivalen er en suksess.

Til kvelds vil det bli både ølsmaking fra to lokale bryggeri, mat fra Sylte gårdsslakteri samt musikkinnslag fra lokale musikere.

Om Boktafestivalen blir en årlig happening er ikke sikkert, men at festivalen vil bli arrangert ved en senere anledning "ska itj du sjå bort frå".

Powered by Labrador CMS