Indre Nordmøre Opplæringskontor melder:

Roger Gjengedal hos Bergmoen Snekkerverksted viser elever på vg1 teknologi-og industrifag ved Surnadal vidaregåande skole hvordan bedriften bruker tegneprogram og CNC-fres i produksjon av trapper.

Lærerikt bedriftsbesøk i Rindal

Elever og kontaktlærere fra vg1 teknologi- og industrifag ved Surnadal vidaregåande skole besøkte onsdag Letthus, Bergmoen Snekkerverksted og Polaris Nordmøre.

Publisert Sist oppdatert

Indre Nordmøre Opplæringskontor hadde onsdag en lærerik tur til Rindal sammen med elevene på vg1 teknologi-og industrifag og kontaktlærere Ståle Sæterbø og Per Egil Fiske.

Den yrkesfaglige studieretningen disse eleven har valgt fører direkte til ca 60 ulike fagbrev.

Lokalt næringsliv tilbyr læreplasser i flere av de fagene, og i går var vi på besøk til noen av dem.

Vi begynte på Letthus og fikk en grundig gjennomgang sammen med daglig leder Martin Rise. Letthus bygger isolerte brakker og hytter til næringslivet.

Bedriften er ikke lærebedrift i dag, men ser nå på muligheten til å bli det innen Produksjonsteknikerfaget eller Industrisnekkerfaget.

Daglig leder Martin Rise ved Letthus sammen med elever og lærere fra vg1 teknologi-og industrifag ved Surnadal vidaregåande skole.

Deretter dro vi til Bergmoen Snekkerverksted der Morten Nergaard og Roger Gjengedal viste oss hvordan de bruker tegneprogram og CNC-fres i produksjon av trapper.

Bedriften er godkjent lærebedrift i flere fag, mest aktuelt for disse elevene er Industrisnekkerfaget og CNC-operatørfaget. Bedriften er også godkjent lærebedrift i Trevare- og Bygginnredningsfaget.

Elevene fikk se nyfresen til Bergmoen på nært hold.

Siste stopp på turen var Polaris Nordmøre. Odd Inge Kvernberg og Arild Elshaug fortalte om bedriften og hvilke muligheter for opplæring de kan tilby. Reparasjon og service på motorsykkel, ATV og snøscooter er noe av det lærlingene jobber med her. Polaris Nordmøre er godkjent lærebedrift i El-og Motorsykkelfaget, men kan også godkjennes i Reservedelsfaget.

På besøk hos Polaris Nordmøre.

Elevene skal senere ut i bedrift gjennom YFF (Yrkesfaglig fordypning). Det er en unik mulighet for elevene til å bli bedre kjent med de ulike fagene de kan søke læreplass i og få oppleve realistiske arbeidssituasjoner ute i bedrift. For bedriftene er dette en viktig rekrutteringsarena. Mange avtaler om læreplass blir gjort her. Surnadal vgs og lokalt næringsliv samarbeider godt om YFF på alle de yrkesfaglige studieretningene.

Mange av våre medlemsbedrifter er godkjente lærebedrifter i flere fag. Det er en mulighet stadig flere benytter seg av. Er det fagbrev som bygger på samme vg2, kan du i løpet av tre år få to fagbrev. Du kan også ta flere fagbrev som bygger på ulike yrkesfaglige studieretninger. Det gir en bredere kompetanse og gjør deg enda mer attraktiv på arbeidsmarkedet.

Lokalt næringsliv har behov for fagarbeidere, så vi håper på mange søkere til yrkesfaglig studieretning også til neste år.

Powered by Labrador CMS