Søndag
Søndag Delvis skyet
16°
Delvis skyet
Flau vind
Mandag
Mandag Klarvær
19°
Klarvær
Lett bris
20

Julekalenderen 2011

20. desember 2011

HVOR ER VI?
VI har gått litt opp i høyden for å få litt utsikt. Ser ned på elva som går så snorrett i terrenget... Hva heter elva?

 

Elva du ser nede i dalbotnen er Søya, og du ser utover mot Kvanne.

 

I Oppdragsmelding 041 fra NINA 1990(2010) står det: «Søya ble kanalisert på strekningen fra Haugafossen til Kvennbøbrua i perioden 1985-1988. Elva er forkortet ca. 2,5 km ved kanaliseringen, og den kanaliserte sonen er ca. 5 km lang. På denne elvestrekningen er det bygd forskjellige typer terskeler, foruten at elvebredden er forbygd med stein (plastret) på tradisjonell måte.»

 

Helene M. Nergård skriver: Området heter Søyadalsføret.
I vår, 23. mars, stengte en ispropp elveløpet, og det ble stor oversvømmelse. Garden Gjerde var omringet av vann. Lisskvendbøen hadde vann inntil fjøset. Det ble satt i gang graving med gravemaskin, og problemet ble løst.

 

Vi oppfordrer deg til å dele dine historier med oss- om du har noen gaue og fine minner eller historier fra dagens utvalgte sted. Du sender svaret til trollheimsporten@gmail.com innen kl 22.00 om du vil være med i trekningen av fire flotte premier:

 

 

Gave  Fra firma Kontaktperson Vinneren er
Refleksvest Felleskjøpet-butikken Skei   AnneMa Grendal
"Badepakke Comfort Rindal/Surnadal Valgfri butikk Roar Morten Eriksen
Termoskopp Norutbygg AS Ola Inge Sæter Lars Sigmund Klevset
Godtepose SIL Barneidrett Mari Vattøy Brit Marie Glåmen

 


 

NB: epostadressen trollheimsporten@gmail.com er vår konkurranseadresse, alle andre henvendelser sender du til redaktor@trollheimsporten.no

Gå tilbake til luke 19 for å se rett svar på gårdagens oppgave, og se hvem som var de heldige vinnerne. Etter å ha svart på vår julekalender kan det hende du har lyst til å prøve deg på andre også. Hva med Atlanterhavsporten sin kalender? Eller Meldal sin?

Klikk på bildet for å se det i et større format:


 

20