Lørdag
Lørdag Skyet
16°
Skyet
Svak vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
15°
Delvis skyet
Flau vind

Julekalenderen 2016

14. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Nordmøre Impregnering. Dette var det slett ikke mange som visste, så dette ble tydeligvis en solid nøtt for de aller fleste.

 

Innspill fra våre innsendere:

Dette er Nordmøre Impregning, Bøfjorden. Voks opp som nærmeste nabo og og min far arbeidet der. Syns jeg kjenner kreosotlukta enda, skriver Eva Nygård.

Dagens svar er Nordmøre Impregnering i Bøfjorden. Her syklet jeg forbi hver dag på vei til og fra skolen. Husker alle som jobbet der og det var en viktig arbeidsplass for Bøfjordsamfunnet, skriver Øyvind Magnor Bøe.

 

Vinner luke 13:

Gave

Fra bedrift

Vinner

Gyldendals Strikkedagbok

Design by Marte Helgetun

Eva Nygård

Førstehjelpspose Letthus AS Oddbjørn Heggem

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedriftene - på Marte Helgetuns gårdsbutikk i Surnadal og hos Letthus på Stokkøyan i Rindal. Vinnere mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 14. desember, skal vi til et bygg hvor det var produksjon og salg fram til 1978. I dag er huset borte og erstattet med et nytt og større. Hvor er vi, og hva ble laget her?

Historisk arkiv luke 14 red2.jpg

Foto: Edgar Kattem.

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gaue minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.