Lørdag
Lørdag Skyet
16°
Skyet
Svak vind
Søndag
Søndag Delvis skyet
15°
Delvis skyet
Flau vind

Julekalenderen 2016

10. desember

Julekalendermoroa fortsetter på Trollheimsporten! Hver dag tar vi en tidsreise rundt omkring i Rindal og Surnadal og deler et historisk bilde av mer eller mindre kjente steder, bygninger og hendelser. Klarer du å finne ut hvor - og når - vi skal? Her finner du også vinneren av gårsdagens luke.

Svar på gårsdagens oppgave var Bj. Bjørnstad veskefabrikk.

 

Noen innspill fra våre innsendere:

Der har eg vært mange gonger, på verkstaden til Borgny og Bjarne Bjørnstad, Lunheim. Kan tenkja meg at finnes mange vesker/bager og poser i mange heimar enda. Var bestandig gøtt å kom inn i verkstaden og sjå på at dei sydde, fekk av og til prøve også, sjøl om resultat ikkje var så vellykka, skriver Anne Grete Grytbakk.

Oddvar Evjen deler sitt minne fra Bjørnstads veskefabrikk:

Jeg har et noe spesielt minne knytta til en bag jeg hadde som kom fra Bjørnstad Veskefabrikk. Det var først på 1960-tallet. Jeg arbeidet da for Oslo-firmaet Ing. F. Selmer AS. Arbeidet var oppstarten på at Rv 50 ble skifta ut med ny motorveg inn til Oslo. Anleggskontoret låg i Brånåsdalen. Omtrent midt mellom Skedsmokorset og Kjellerholen og ca 20 km fra hovedkontoret i Oslo. Så vidt jeg husker var det sagt at anlegget var den første motorvegen som ble bygd her i landet.

To ganger hver måned kjørte jeg inn til hovedkontoret med en pickup varebil, med bagen fra Bjørnstad Veskefabrikk ved siden av meg i førersetet. På turen innover var den tom, men på turen tilbake til Brånåsdalen var den lasta med lønningene til anleggsfolket. På enkelte turer var det bortimot 200 000 tusen kroner i forskjellige valører i bagen. At en 23-åring ikke skjønte alvoret i situasjonen kan så være, men at de ansvarlige på hovedkontoret godkjente en slik form for pengetransport har jeg lurt på mange ganger senere.


Vinner luke 9:

Gave

Fra bedrift

Vinner

Stekepanne

Coop Orkla Rindal

Per Morten Bolme

Gavekort verdi 400,- til bruk i butikken Made By You Mary Lovise Moen

Vi gratulerer! Gaven kan hentes hos giverbedrifter, Coop Prix Rindal på Rindalstorget og garnbutikken Made By You på AMFI Orkanger. Vinnere mottar mail.

 

Oppgave

I dagens luke, 10. desember, vil vite hvem denne blide karen er? Han ble styreformann i sammenslåingen til Svorka i 1987.

Historisk arkiv luke 10.JPG

Takk til Svorka for utlån av foto!

Vi ber deg gjerne dele historier med oss - om du har noen gaue minner, en faktaopplysning eller lignende.

 

Du sender svaret til julekalender@trollheimsporten.no innen kl. 19 om du vil være med i trekninga.

 

NB: epostadressa julekalender@trollheimsporten.no er konkurranseadressa vår, alle andre eposter sender du til redaktor@trollheimsporten.no eller eva@trollheimsporten.no.