frode alnæs sondre meisfjord3

- I dag e æ i storform, folkens

Frode Alnæs hadde rett i det - han var virkelig i storform under konserten som avsluttet Norsk Vandrefestival 2019. Omkranset av vakre omgivelser i Svinvik arboret satte han og bassist Sondre Meisfjord et verdig punktum på årets festival. 

Norsk Vandrefestival 2019 hadde en svært vellykket åpning fredag kveld, med en magisk helaften på Slettneset på Nordvik. 

Lørdag fortsatte festivalen med familiedag i Svinviks arboret, historisk vandring og turer i nærområdet. Det hele ble avsluttet med konsert i arboretet med Øyvind Weiseth, Sondre Meisfjord og Frode Alnæs. 

Før artistene inntok scenen fikk styreleder i Norsk Vandrefestival, Tom Godtland, æren av å dele ut prisen til Årets æresvandrer. 

Norsk Vandrefestival har til hensikt å være en nasjonal og internasjonal arena for et bærekraftig møte mellom menneske, natur og kultur. Årets festival satte fokus på familien i friluftslivet, og styret hadde i så måte funnet en verdig vinner av årets æresvandrer. 

Prisen deles ut til personer som utmerker seg og er representanter for det enkle, naturnære friluftslivet. Mottakerne viser vei, går foran innen friluftsliv og miljø. Prisen ble delt ut for første gang i 2009, og vinneren var Olav Thon. Videre har Kristin Krohn Devold, Øystein Dahle, Lars Monsen, Håkon Vang Aas og Bergsven Røkkum, Bodil og Bjørge Aasbø m/fam, Morotur, Jon Bojer Godal og Meisingset Bygdekvinnelag fått tittelen Årets æresvandrer. 

Årets vinner ble Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal som jobber for å sette fokus på folkehelsa, og har særlig gjort seg bemerket for turkassetrimmen Stikk Ut! 

- Stikk Ut! er et konsept med et sterkt fokus på folkehelse, og som kommer turistnæringa til gode. Dette er et prosjekt som har fått mange over dørstokken, og de har skapt turglede for store og små. Friluftsrådet er en viktig samarbeidspartner for Norsk Vandrefestival, og det håper vi fortsetter også i fremtiden, sier Godtland om prisvinneren.

En svært overrasket og glad Marte Melbø mottok prisen på vegne av Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal. Melbø har ansvaret for Stikk Ut! i vår region. 

- Dette ble jeg skikkelig glad for. Dette er en pris jeg vil dele med mange som jobber med Stikk Ut!, smiler Melbø. Hun nevner Trine Glåmen, Torstein Gjetvik og Norunn Holten spesielt i den sammenhengen. 

nordmøre friluftsråd prisvinnere marte melbu trine glåmen.jpg
Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal ble Årets æresvandrer. Her representert ved Trine Glåmen og Marte Melbø

Konsert i sol og regn
Øyvind Weiseth fra Halsa åpnet asvlutningskonserten fra utescenen i Svinsviks arboret. Mange husker han nok som Idol-deltaker i fjor, hvor han endte opp blant de femten beste deltakerne. Den tidligere Liverpool Institute of Performing Arts (LIPA)-eleven leverte som forventet en solid konsert, og med sitt vinnende vesen hadde han de rundt femti besøkende i sin hule hånd fra første strofe. 

øyvind weiseth.jpg

Folkekjære Frode Alnæs trenger ingen lang presentasjon. 60-åringen fra Kristiansund er en av norges beste gitarister og låtskrivere, og er et kjent ansikt for de aller fleste. Sammen med jazzmusiker Sondre Meisfjord sørget han for et flott punktum på en vellykket festival - til tross for at regnet kom omtrent samtidig som duoen inntok scenen. Meisfjord er opprinnelig fra Frei, og har blant annet mottatt Spellemannsprisen med jazzgruppa Come Shine i 2012. Han har samarbeidet med flere store, norsk musikere som Odd Nordstoga, Kari Bremnes, Kringkastingsorkesteret og altså Surnadalsvenn Frode Alnæs. Nordmøringene spilte flere klassikere som er kjent fra Dance with a Stranger, men også flere låter som ikke er så kjent for publikum. 

- I dag e æ i storform, folkens, sa Alnæs etter kort tid på scenen - og det hadde han rett i. Med god hjelp av sin eminente bassist fikk publikum valuta for pengene - og vel så det.  

Og da sola tittet fram under fremføringen av vakre Vitae Lux, kunne det nesten ikke bli vakrere. 

- Vitae Lux betyr "Livets lys", så dette ble nesten for mye av det gode. Det er nesten som man blir religiøs, smilte Alnæs. 

I 2020 vil Norsk Vandrefestival arrangeres i Rindal kommune. 

 

frode alnæs sondre meisfjord_690x435.jpg

frode alnæs sondre meisfjord2_690x447.jpg

sondre meisfjord.jpg
Sondre Meisfjord