Morten og Mali trenere sr 2019 690

– Går på oppgaven med stor lyst

Fotballgruppa i Rindal utvider seniorsatsingen, og har meldt på både A- og B-lag for herrer denne sesongen. Morten Møller blir ny trener for A-laget, som spiller første tellende kamp om bare to uker.

Fotballsesongen nærmer seg, og fotballgruppa i Rindal IL har trenerkabalen på plass for A-laget for herrer.

Morten Møller blir hovedtrener, mens Jo Bjørnar Fiske fortsetter som assistenttrener. I tillegg blir nøkkelspiller Håkon Strupstad Mikkelsen også med i trenerteamet, mens Øyvind Dalen fortsetter som lagleder.

– Vi har jobbet med flere aktuelle treneralternativer over lengre tid, men klarte til slutt ikke å lande dem. Så man kan nok i utgangspunktet kalle dette en plan B eller C, men når denne løsningen nå er på plass går jeg på oppgaven med stor lyst, sier Møller.

Møller har vært aktiv i rindalsfotballen i mange år, både som trener og spiller. Han har derfor god kontakt med både miljøet og spillergruppa.

– Fotball er kjempeartig, det er det som ligger i bunnen. Det at jeg ble trener nå er hovedsakelig fordi jeg mener dette er et veldig viktig tilbud å ha i kommunen vår, og det vil jeg bidra til at vi klarer å opprettholde, sier Møller, og legger til:

– I utgangspunktet var planen min bare å spille selv i år, så jeg får slenge meg med B-laget av og til, dersom det er behov for det.
 

Ber interesserte spillere ta kontakt

For nytt av året er nemlig at Rindal IL har meldt på to seniorlag for herrer, ett A-lag og ett B-lag.

– Bakgrunnen for at vi har meldt på et senior B-lag er at det ikke blir samarbeid med Surnadal om G19-tilbud den kommende sesongen. Samtidig vet vi at det er en del spillere som har lyst til å spille litt mer hobbyfotball, og B-laget blir et lavterskeltilbud der vi håper å nå også disse.

Møller forteller at B-laget vil ha et stort spenn aldersmessig, med alt fra unggutter til litt eldre spillere som gjør comeback.

– Vi vil gjerne ha flere navn på blokka, primært til B-laget. Vi har 30-35 navn per nå, men vi vil veldig gjerne ha flere. Dersom det er noen som sitter på gjerdet og er usikre, ta kontakt med meg!
 

Mister fem spillere

Når det gjelder spillerstallen i 2019, er det klart at fem mann fra fjorårets A-stall ser ut til å forsvinne. Sondre Aune og Steinar Møller melder etter alt å dømme overgang til Orkla, mens Anders Løfald og Henrik Folden har valgt å trappe ned. I tillegg er Torstein Heggem langtidsskadd, og blir neppe å se på banen i år.

– Det betyr at vi mister fem faste spillere fra A-lagets kamptropp, så den er nok litt svekket. Samtidig er det positivt at viktige, rutinerte spillere, som blant annet Roy Bolme og Harald Røen, fortsetter, sier Møller.

Han forteller at seniorene får opp tre mann fra fjorårets G16-lag: Edvard Bolme Fjerstad, Martin Bolme Fjerstad og Jøran Heggem.
 

DSC_0654.jpg
Toppscorer Roy Bolme er klar for en ny sesong i Rindal-drakta, og blir naturlig nok en viktig brikke også i 2019.
 

Sterke på hjemmebane

I fjor starta rindalingene sesongen med fem kamper uten seier, før de avsluttet vårsesongen med fire strake seire.

Laget imponerte stort på hjemmebane, vant åtte av sine ni siste kamper på eget gress, og endte til slutt på en sterk 4. plass av 10 lag i 5. divisjon avdeling 3.

–  I fjor svingte vi mye, men landa til slutt veldig godt, etter en sterk høst. Jeg tror kanskje ikke vi skal ha en uttalt ambisjon om å gjenta en fjerdeplass i år, sier Møller, og legger til:

– Vi har mistet noen viktige brikker, og har noen spillere som bor utenfor bygda. Det gjør at det blir minimalt med fellestrening, og det tar lang tid å få samkjørt et lag. Det er nok derfor vi ofte er bedre på høsten enn vi er på våren.

Rindal-treneren sier han mener en realistisk målsetning vil være å ende rundt midten av tabellen. Årets avdeling består av mange lag Rindal kjenner godt til fra før, og Møller ser på den som overkommelig rent sportslig.

– Det blir spennende å se hvordan vi klarer å markere oss i årets 5. divisjon, sier han.


Serieåpning 5. april

Allerede 10. mars spiller Rindals A-lag for herrer årets første tellende kamp. Laget er påmeldt OBOS Cup, der de møter Hommelvik, Gimse og Flatås i puljespillet.

– Dette er mer som treningskamper å regne, og i tillegg skal vi delta i vår egen innendørsturnering i sjuerfotball første helga i mars, sier Møller.

Treneren forteller at han vil bruke mars måned på å trene struktur og få opp intensitet, siden det bare er to uker mellom foreløpig siste planlagte OBOS Cup-kamp og serieåpninga borte mot Utleira. Den kampen spilles allerede 5. april.

– Med OBOS Cup og så tidlig seriestart er det jo ikke lenge igjen til sesongen er i gang. Nå kjente jeg at det begynte å krible i magen her, sier Møller med et smil.


Ingressfoto: Rindal IL. Viser Morten Møller sammen med damelagstrener Mali Nerbu Løfald.

Rindal IL er medlem av Trollheimsporten.