- En fantastisk opplevelse

Dykkerklubben i Surnadal IL ligger bokstavelig talt ikke på latsiden. Før helga er omme vil fem nye dykkere ha gjennomført grunnkurset, som innebærer at de kan dykke helt ned til 18 meters dyp.

Dykkerklubben ble startet i juni i år, og er allerede i full sving med aktiviteter. Initiativtakerne Erik Erlend Halle og Linda Margareth Øye inviterte til grunnkurs i dykking med oppstart forrige helg, og flere meldte raskt sin interesse. Instruktører fra Havsport Dykkersenter i Trondheim ble leid inn, og i løpet av helgen vil fem ivrige dykkere få sitt bevis på fullført grunnkurs i dykking ned til 18 meters dyp.

- Deltakerne må først gjennom en viktig teoridel. Deretter får de prøve seg på bassengdykk, og til slutt minimum seks dykk i sjøen, sier Halle.

dykkekurs alle.jpg
Jørgen Stenberg (t.v), Thomas Jørgensen, Linda M. Øye, Anita Halse, Erik E. Halle, instruktør Erlend Johannessen, Mari J. Halse og Eva M. Øye. To av deltakerne var ikke til stede da bildet ble tatt.

Fire menn og tre damer deltok på det aller første kurset i regi av Surnadal IL dykkerklubb. Anita Halse fra Halsa tok med sin datter på kurs, og står snart med beviset på fullført grunnkurs i hånda.

- Jeg har i mange år hatt lyst til å prøve, og endelig ble drømmen virkelighet. Dette var en fantastisk opplevelse som virkelig anbefales. Det er en utrolig følelse å kunne beherske et annet element på denne måten. Jeg som vanligvis misliker sterkt alle slags sjødyr, tang og tare, stirret nettopp lenge i øynene til en krabbe der nede. Det var så rolig og behagelig, og kan egentlig ikke beskrives, smiler Halse som tok med seg sin datter, Mari, på kurs. Hun dykket sammen med venninnen Eva Marie Øye.

Mari har aldri før forsøkt seg på dykking, mens Eva har prøvd litt sammen med sin "dykkermamma", Linda.

- Dette var en ny opplevelse og en flott erfaring. Alt er så utrolig annerledes under vann, og en helt ny verden åpner seg. Jeg så både fisker, krabber og kamskjell. Det var veldig fasinerende å se hvordan de lever og oppfører seg i vannet. Dette frister til gjentakelse, sier 16-åringen.

Eva (17) har litt mer erfaring med sporten, og har arvet sin mors interesse for livet under vann.

- Jeg har et mål om å dykke ganske så mye lengre ned enn det vi gjør i dag ja, smiler Eva som fredag avsluttet med å dykke helt ned til 18 meter.

dykkejenter_690x430.jpg
Linda Margareth Øye (t.v) med dattera Eva Marie Øye, og Mari Jystad Halse med sin mor, Anita Halse. 

Erik Erland Halle og Linda Margareth Øye ser ikke bort i fra at det blir nytt kurs allerede i august.

- Vi har mange interesserte på lista, så det er godt mulig vi kjører i gang nytt grunnkurs. Det er bare å ta kontakt om du ønsker å være med. Vi vil også oppfordre alle om å følge med på facebooksiden vår. Der vil vi legge ut informasjon kontinuerlig.

eva marie øye mari jystad halse.jpg
Tøffe dykkervenninner