Torsdag
Torsdag Lett regn
12°
Lett regn
Flau vind
Fredag
Fredag Regn
12°
Regn
Svak vind
Malerkurs ingr

- Det er bare ei Inga!

Denne helga er sju muntre amatørmalere i full aktivitet på helgekurs hos Inga Dalsegg. En av dem har kjørt langt for å være med på nettopp dette kurset. - Det er mange tilbud om malerkurs, med det er bare ei Inga, sier han.

Bildet over: Tom Godtland, Sigrid Høston Bråten, Anita Martinsen, Margit Langli Wiik, Bjørg Myrvang (delvis skjult), Kjell Bæverfjord, Inga Dalsegg og Bente Svinsås.
 

Trollheimsporten stikker innom Dalalåven søndag, på dag 2 av kurset. Alle kommet godt i gang med bildene sine. Inga forklarer hvordan man finner fram til de beste hudfargene.

Malerkurs1.jpg
Inga forteller om hudfarger.


Får prøve det de har lyst til

Det jobbes både med akrylmaling, oljemaling og pastellkritt, så stor variasjon i både motiv og teknikker. Alle får prøve det de har lyst til. Det er mye humor og god stemning blant deltakerne, som er i forskjellig alder og med ulikt ferdighetsnivå.

- Jeg måtte gå litt utenfor komfortsonen, men det var slett ikke så skummelt som jeg trodde, smiler Margit Langli Wiik. 

Det er første gang hun er på malerkurs. Hun er utflytta rindaling, og bor i Valsøyfjord sammen med mannen Arnstein Wiik. De to har nylig startet sin egen lille håndverksbedrift, Makeriet Wiik, hvor de blant annet lager primstaver og treleker, og graverer på glass. De blir å se på Torgdagen i Rindal til sommeren.


- Ikke vær redd for å prøve!

- Det er veldig lærerikt og veldig allsidig, sier Sigrid Høston Bråten, som har vært med på kurs på Dalalåven før.

- Inga har visst fullt opp med oss, for vi er veldig intense, alle sammen, smiler hun.

Hun forteller at det startet dagen med blindtegning, altså å tegne for eksempel sin egen hånd, mens man bare ser på hånda og ikke på papiret. Det er en metode for å trene opp evnen til å se detaljer. Ellers har hun lært mer om hvordan man får fargene til å flyte sammen i et bilde. 

Sigrid Bråten tror at det er veldig mange som har lyst til å prøve å male, men som kanskje ikke tør. Det er slett ikke noe å være redd for, så hun anbefaler dette varmt til alle som har lyst.


Også en sosial opplevelse

Kjell Bæverfjord har også være med på malerkurs hos Inga før. Han bor på Østlandet, men kjører mer enn gjerne opp til Rindal for ei helg for å være med på akkurat dette kurset.

- Det er mange malerkurs på Østlandet, men det er bare ei Inga. Det er et vesentlig argument, smiler han.

- Det er både lærerikt og ei sosial opplevelse å være her. En fantastisk stemning, synes jeg.

Malerkurs2.jpg
Noen ferdige og nesten ferdige bilder fra kurset, i oljemaling, akrylmaling og pastellkritt.