Visjoner om et moderne korps

Sander van Der Loo har tatt over som dirigent for Surnadal skolekorps, og har mange visjoner for de unge musikantene. Først og fremst tenker han å modernisere repertoaret, og vil gjøre alt i sin makt for å øke rekrutteringen.

Van der Loo er ansatt som lærer og dirigent på kulturskulen på indre Nordmøre, og har bred erfaring fra både kor og korps i Norge og hjemlandet Nederland. Han er dirigent for Halsakoret, sangkoret Tormod og Sunndal ungdomskorps. Nå har han også tatt over som dirigent for Surnadal skolekorps, og onsdag hadde de sin første øving sammen.

- For en herlig gjeng! Dette blir skikkelig artig, sier nederlenderen som er bosatt i Valsøyfjord. 

ola nordvik sander van der loo fredrik stene.jpg
Sander van Der Loo sammen med Ola Nordvik (t.v) og Fredrik Stene

Van der Loo har store planer om å modernisere skolekorpset i Surnadal. 

- I første omgang skal vi ta oss tid til å bli kjent, ha det artig og sosialt på øvingene. På lang sikt ønsker jeg å ta tak i den største utfordringen skolekorpset i Surnadal har, nemlig rekrutteringen. Korpset må bli mer attraktivt, og da må vi tenke nytt. Utvikling er et viktig stikkord. Korpset må moderniseres og vokse i takt med tiden vi lever i. Ingen skal bli overrasket om de får høre skolekorpset spille låter fra Adele, One Direction og Justin Bieber i tiden fremover. 

- Vi skal selvsagt respektere det tradisjonelle, og endringene vil skje gradvis. Du skal heller ikke se bort i fra at vi vil inkludere gitarister og pianister i korpset. Det vil bli en fin og stilig kombinasjon som jeg har god erfaring med fra tidligere, sier Van der Loo som gleder seg til fortsettelsen.

Surnadal skolekorps har 14 musikanter og 6 drillere (inkludert to aspiranter). 

surnadal skolekorps og drillere 2016.jpg
Bakerst fra venstre: Xixyi Lu, Karianne Holten, Bjørnar Schei Hyldbakk, Mathias Løset, Sander van Der Loo, Ivar Bergheim og Fredrik Stene.
I midten fra venstre: Mikaela Sveen Hjertø, Ola Nordvik, Ingrid Gabriella Grimsmo, Marion Dragset, Stine Larsen Faksnes, Johannes Bergheim og Andreas Roaldset.
Foran fra venstre: Johanne Holten, Anna Lila Mauset, Hella Bergheim, June Ranes, Anitra Sveen Finnvik, Elida Sofie Fiske og Ingrid Stene.
Marit Bergheim var ikke til stede da bildet ble tatt.