glønavatnet

Vis 2,5 millioner turister våre fineste friluftslivsområder

Potensielt kan 2,5 millioner turister lese om Norges fineste friluftslivsområder når NAFs nye veibok kommer i 2018. Surnadal har utnevnt Nordmarka - men hva blir kommunens "utkårede" i Rindal?

Mange turister ønsker å bedrive friluftsliv når de er på ferie, eller på besøk andre steder enn i sin hjemkommune. For å gjøre det enklere for turister å finne frem til de gode friluftslivsområdene i hver enkelt kommune, skal dette beskrives i den nye veiboka fra NAF som kommer januar 2018.

Derfor ønsker NAF og Norsk Friluftsliv nå at alle norske kommuner skal kåre sitt mest attraktive friluftslivsområde. 

 

- Brukes til planlegging

NAF-boka trykkes opp i et opplag på 600.000 eksemplarer, og kan også brukes digitalt. I tillegg vil friluftslivsområdene kunne søkes opp i den digitale NAF Ruteplanlegger, som har 1,8 millioner unike brukere. For mange er veiboka et viktig oppslagsverk når de ferierer i eget land, forteller Per Roger Lauritzen, veibok-redaktør i NAF.

- Dette er en bok som ligger i de fleste norske biler. Den brukes til å planlegge turer, gjerne de litt impulsive.

Lauritzen forteller at NAF allerede har en del generelle opplysninger om kommunene, men ønsker å bli mer konkrete.

 

Mangler 300 kommuner

Oppfordringen til kommunene om å kåre sitt mest attraktive friluftslivsområde startet under Friluftslivets år i 2015, og så langt er det rundt 100 kommuner som har meldt inn området de vil ha omtalt i NAF-veiboka. Det betyr at det er ennå over 300 kommuner som har til gode å kåre sitt mest attraktive friluftslivsområde.

- Vi håper at kommunene ser verdien det ligger i å få sitt fineste friluftslivsområde omtalt i NAF-boka. Vi ser at det er en trend at flere legger opp til en mer aktiv ferie enn tidligere, og at folk ønsker å feriere i eget land, sier prosjektleder i Norsk Friluftsliv, Tonje Refseth.

Hun håper at flest mulig kommuner kårer sitt mest attraktive friluftslivsområde og sender inn en kort beskrivelse av området innen fristen, som er 1. mai 2017.

 

Kun tre kommuner på Nordmøre har meldt inn sine fineste områder:

  • Surnadal, Nordmarka
  • Halsa, Betten-Nesset
  • Sunndal, Innerdalen

Orkdal og Meldal har heller ikke meldt inn sine områder. Kommunens fineste friluftsområde kan meldes inn til tonje@norskfriluftsliv.no.

 

Arkivfoto fra Glønavatnet på Nordmarka, Surnadal.