7 (6)_690x460

Vinterferie på Rindalsskogen

John J. Storholt har sendt oss en finværsrapport fra skiløypa opp til Garbergsfjellet. Det ble en drømmestart på vinterferien, med sol og blå himmel, skriver han.

Tirsdags morgen tok jeg meg en tur til skiløypa som går fra Haugen på Rindalsskogen og opp til Garbergsfjellet som grenset tett inn til Rindalsskogen, men i Trøndelag. Dette er et populært turområde både fra Rindalsskogen og Storås. Ca 1-2 mil med fine løyper som egner seg godt for alle alderes grupper, her kan du gå rett ut fra hytta på Rørvatnet eller parkere bilen på forskjellige plasser i Rørdalen og på Skogen.


Videoreportasje:

3 (2)_690x448.jpg
Joar Kjøren (t.v.) og Mikal Gulla Løfaldli på tur opp til Garbergsfjellet. Begge 4. klasse ved Rindal barneskole. Litt kaldt, men artig å gå på skitur.
 

Tirsdags morgen var det minus 12 gr., det knaset i snøen der jeg gikk i den fine oppkjørte løypa opptil fjellet. Sola som kom opp over fjella, kjente jeg at varmen kom. Og bak meg hørte jeg skituristene kom, med et brett smil og lua godt ned i øynene kom to gutter i fint trav forbi meg og etter hvert kom det flere og flere som hadde som mål om å bestige Garbergsfjellet og ligger på 620 moh.

Her kan du gå inn på ei lita hytte og varme deg, koke kaffe eller bare slappe av før hjemturen.

5 (5)_690x414.jpg
Hytta på Garbergsfjellet ( privat foto, May Bente Haugen)


Denne helga var det ca. 30 stk. som hadde tatt turen opp, kunne Håvard Norli fortelle. Norli er en av mange frivillige som stiller opp så skituristen skal få fine skiopplevelser. Han kjører både fra Haugen, Rørdalen via Garbergsfjellet og fram til Lysløypa på Storås.

Håvard Norli.jpg

- Dette er drømmejobben min, å kjøre tråkkemaskin, sier han.

Ca. 4 timer tar en rundtur. Håvard Norli med flere bidrar på sin måte for at turfolk skal få en fin opplevelse både sommer og vinter. Hytta på Garbergsfjellet må ha tilkjørt både ved og vann. 

2018-02-19 11.07.11 (1)_690x482.jpg

IMG_0247 (1)_690x460.jpg

11 (1).jpg

9 (1)_690x388.jpg

Rindalsskogen er et veldig fint område med mange hytteturister, som kommer blant annet fra Kristiansund til Trondheim. Her er det yrende liv vinter som sommer, og denne vinteren har snøen lavet ned og skapt drømmeforhold i fjellheimen.

4 (2)_690x414.jpg
Sigurd Jonli i fin stil innover fjellheimen, han håpet på å gå helt til Storås hvis ikke kulden stoppet han.

Richard Halgunset.jpg
Korpsleder Richard Halgunset i Rindal Røde Kors har kontroll på sitt mannskap og er klar til å rykke ut når alarmen går. Han forteller at også i Trollheimen er det drømmeforhold. Litt utfordring er det å gå på ski etter den vinden som har vært, masse vaskebrett og små skavler gjør turen litt mer utfordrende. En viss fare for snøskred er det i fjellet, så en må tenke seg om til tross for at den er ganske stabil i dag.

1 (5)_690x460.jpg

IMG_0195 (1)_690x460.jpg

Tekst, foto og video: John J. Storholt