villmarksdag1_550x460

Villmarksdag for store og små

Lørdag arrangerte Surnadal Jeger- og Fiskeforening og Surnadal Kulturhus ”Villmarksdag”. Alle som besøkte kulturhuset kunne delta i en omfattende natursti med utstoppa dyr og fugler, se på utstilling,kjøpe utstyr og klær og smake på hotellets egen viltgryte. Søskenparet Theodor og Linus Bele Andreassen (bildet) fra Trondheim prøvde seg på naturstien.

Brødrene er på overnattingsbesøk i Surnadal, og tok turen til Surnadal kulturhus for å blant annet prøve seg på naturstien. - Vi håper at vi vinner en kniv. Det har vært veldig artig! Men det er vanskelige spørsmål, sier Theodor Bele Andreassen.

Anne Lise Holten er kvinnekontakt i Surnadal Jeger- og fiskeforening, og vil veldig gjerne ha flere damer med på "laget". - Vi kan friste med mye sosialt samvær, både i form av  fiske- og fjellturer og månedlige møter der jakt og fiske er tema. I oktober skal vi arrangere dametur som skal nordover på elgjakt. Hos oss er damer i alle aldre velkommen, sier Holten.

Leder i Surnadal jeger- og fiskeforening, Anders Magne Ormset, sier han er svært godt fornøyd med at 50% av hovedstyret i Surnadal er kvinner. Det er helt i tråd med satsingen som Norges jeger- og fiskeforbund har på landsbasis. Med prosjektet "opptur" satser foreningen sterkt på å øke kvinneandelen i lokallagene rundt omkring i landet. Aldri før har det vært flere kvinnelige jeger og fiskere, så satsingen har tydelig gitt resultater. 

Besøk nettsiden til Surnadal jeger- og fiskeforening her

Villmarksdagen ble avsluttet med foredrag av eventyrer Stein P. Aasheim, som har deltatt på flere ekstreme ekspedisjoner. Han deltok blant annet på den første norske bestigningen av Mt. Everest, han har padlet og gått på ski gjennom Sibir, ridd gjennom Mongolia, syklet gjennom Sahara, krysset Grønland med Nansens utrustning, seilet til Antarktis, padlet gjennom Tasmania, gått til fots gjennom Ny Guinea og bestiget de høyeste fjellene i de fleste verdsdeler.

Leder Anders Magne Ormset med to av lokallagets styremedlemmer; Sølvi Fuglås (sekretær) og Anne Lise Holten (kvinnekontakt).