Birgit Reisch

Vil utrede sammenslåing med Orkdal

Utredning av alternativer for kommunesammenslåing går fort i Sør-Trøndelag. Og Rindal må melde seg på for å henge med i svingene. Torsdag skal formannskapet gjøre vedtak på at Rindal ønsker å være med i utredning av en ny storkommune med Orkanger som kommunesenter.


Et nødvendig vedtak

- Dette er et vedtak som er nødvendig for å melde oss på i utredningen av en ny storkommune sammen med Orkdal, sier rådmann Birgit Reisch. - Vi trenger et klart vedtak, slik at vi får være med på en utredning med Orkdal, Meldal, Agdenes og evt andre kommuner som ønsker å delta. Dette blir nesten samme vedtak som Meldal har fattet tidligere, sier Birgit Reisch.

Formannskapet i Orkdal kommune fattet et vedtak den 23.mars 2015, hvor de sluttet seg til at det innledes et videre samarbeid med Meldal og Agdenes for utredning av konsekvensene ved en eventuell kommunesammenslåing. De åpner også opp for Snillfjord og Skaun, hvis de selv ønsker det. I vedtaket heter det også at «Orkdal kommune skal fortsatt kunne delta i drøftinger med andre kommuner som har prioritert samarbeid med Orkdal». Orkdal har altså åpnet for at flere kommuner enn de nevnte kan få delta i utredningen, og det er dette som er viktig for Rindal kommune.

- Dette betyr ikke at vi blir sammeslått med Orkdal, presiserer Birgit Reisch.

Det er forløpig bare snakk om å delta i en utreding. Et evt vedtak om sammenslåing vil tidligst kunne skje neste sommer.
 

Oppklarende møte

- Vi hadde også et veldig greit og oppklarende møte med Fylkesmannen i Møre og Romsdal og Fylkesmannen i Sør-Trøndelag på mandag, sier Birgit Reisch.- Vi har backing fra begge Fylkesmennene i den prosessen vi er inne i. Både når det gjelder arbeidet med kommunereformen og søknaden om overflytting til Sør Trøndelag.


Stjernetårn og trimplass

Bygging av stjernetårn og trimplass ved Kulturstien er enn annen sak som skal opp i Formannskapet torsdag. Prosjektet skal gjennomføres i 2015, innenfor økonomiske rammer på henholdsvis 350.000 og 100.000 kroner eks. mva.
 

Her finner du sakspapirene til møte i Formannskapet i Rindal torsdag 30. april.
 

Vedlagt saksframlegget finner du et kart der den planlagte kulturstien er inntegnet, samt plassering av stjernetårn og trimplass.