A6597689

Videre fiberutbygging i Grytå

1. juni starter den lokale bredbåndsleverandøren Svorka videre utbygging av moderne høyhastighetsfiber i Grytå, med oppstart i Midtigrenda.

Deler av Grytå får fortsatt bredbånd levert via det gamle kabeltv-nettet, også kalt coax. Svorka ønsker å modernisere dette nettet ved å tilby fiber også til disse kundene, samtidig som de får et forbedret produkt med høyere hastighet.  

- Vi tror at moderne fibernett er en nødvendighet for å opprettholde konkurransekraft. Når vi nå har doblet hastigheten på fiber fra 50 til 100 Mbit/s., uten å øke prisen, er vi overbeviste om at Svorka som lokal leverandør nå tilbyr et svært konkurransedyktig produkt, sier daglig leder i Svorka bredbånd, Håkon Solvik. Vi mener at vårt produkt klart utkonkurrerer Telenors med disse grepene – vi er både billigst og best.

Svorka er glade for å kunne tilby en fremtidsrettet kommunikasjonsløsning med ubegrenset kapasitet som åpner for nye muligheter og ny teknologi. Med 100 Mbit/s. vil man ha mer enn nok båndbredde til hele familien, uavhengig av hva man bruker nettet til.

Fiberutbygging er ressurs- og kostnadskrevende, og det vil ta tid før Svorka kan tilby fiber i alle grender. Kunder som ønsker fiber og er villige til å legge ned egeninnsats for å oppnå dette oppfordres av Svorka til å ta kontakt for å undersøke muligheten for å grave selv.

 – Dette kan medføre at man blir prioritert i utbyggingsplanene, sier Solvik. Grendalag må gjerne ta kontakt som en samlet gruppe. Gå sammen, gjør en dugnad, grav grøfta sjøl, så stiller vi med fiber og fullfører jobben.

Dette skriver Svorka i en pressemelding fredag,

 

Foto: Nathan Lediard, Lediard Foto AS