Rolf Kvernberg

VIBO vant pris- og designkonkurranse

I konkurranse med flere store nasjonale entreprenører har VIBO Entreprenør vunnet «pris- og designkonkurransen» om Evjen Skole. Dette er en ny type konkurranse for bedriften, og daglig leder Rolf Kvernberg er fornøyd med utfallet.

I konkurranse med flere store nasjonale entreprenører har VIBO Entreprenør vunnet «pris- og designkonkurranse» om nye Evjen Skole i Orkdal. Det ligger da an til at bedriften får en byggekontrakt på ca. 50 millioner kroner. Skolen skal bygges i massivtre, og byggestart er til høsten. Skolen skal etter planen stå ferdig neste høst.


Ny form for konkurranse

Daglig leder Rolf Kverberg forteller at dette var en ny for form konkurranse for bedriften. Først måtte de søke om å bli pre-kvalifisert. Sammen med flere store riksentreprenør ble de plukket ut til å delta i en pris- og designkonkurranse. Dermed dannet de en prosjektgruppe med flere samarbeidspartnerne, Pir 2 som arkitekter, Caverion, Multiconsult og Rambøll. 

I neste fase var det en jury som skulle bedømme løsningsforslaget. Rolf Kvernberg konstaterer at det lønte seg å legge ned mye arbeid i dette.

Deretter måtte konkurrentene igjennom en "audition" der de ble bedømt på samarbeidskompetanse.

I pris- og designkonkurransen var det lagt 45% vekt på løsning, 40% vekt på pris og 15% vakt på samspillkompetanse.

VIBO Entreprenør var den eneste lokale bedriften som ble prekvalifisert i første fase, og Kvernberg er naturlig nok svært godt fornøyd med denne seieren.

- Jeg synes det var et godt valg av Orkdal kommune, smiler han.

Juryen til byggherre trekker blant annet fram følgende i sin konklusjon: «Konseptet har et landskapspreg, sympatisk arkitektur og lekenhet som har gjort inntrykk på juryen. Prosjektet har et enkelt og overbevisende hovedgrep der alle rom samles rundt et felles og åpent indre mini-amfi som er hjertet i bygget.»
 

Går inn i en samspillfase

VIBO Entreprenør og samarbeidspartnere går nå inn i en såkalt samspillfase, med hektisk møtevirksomhet. Her skal de samarbeide med Orkdal kommunes representant, rektor, lærere om å optimalisere prosjektet.

- Dette synes vi er veldig interessant. Vi skal finne gode løsninger sammen med sluttbrukerne, sier Kvernberg.

 

Slik blir nye Evjen skole:

Eksteriørperspektiv.jpg
Eksteriørperspektiv_flyfoto.jpg
Interiørperspektiv.jpg
Klasserom.jpg

VIBO Entreprenør vil takke samarbeidspartnere for et godt og velfungerende samarbeid så langt. De gleder seg til fortsettelsen!