Runar og Harald_1024x681

Vi biter oss fast, og søker igjen!

Som kjent ble ikke Surnadal og Rindal tildelt NM på ski i 2013 slik som vi hadde håpet på i vinter. Surnadal IL og IK Rindals-Troll har allerede søkt seks ganger for å få dette rennet. Skal vi søke for syvende gang? -var spørsmålet SparCupkomiteen stillte på et møte i Attanova tirsdag kveld.

Til tross for godt gjennomført SparCuprenn ble det Vang Skiløperforening som sammen med Nordbygda/Løten Ski og Rena IL fikk det glade budskap om at de skal arrangere Ski-NM 2013. Men lar vi oss stoppe av det? Eller biter vi oss fast- og søker igjen?

For å få litt mer innsikt i hva det innebærer å arrangere et så stort arrangement som NM hadde Harald Solvik invitert Runar Helbostad (som var organisasjonssjef for NM-komiteen på Steinkjer) til Rindal for å dele erfaringer og komme med gode innspill..
 
 
 
 
 
 
Runar Helbostad var klinkende klar i sine anbefalinger: å arrangere NM er søye artig! Og man får igjen for det på mange plan. Man treffest og jobber sammen og utvikler  både laget og lokalsamfunnet.  Kjempemorro og anbefales på det varmeste!
 
På sin lune og positive måte insisterte han på at vi ikke måtte la oss lure av forbundet til å tro at det bare er store byer som kan ta seg av et NM arrangement. For det er bare tull! Det er faktisk MER stas med arrangement utenfor de store, sentrale plassene
 
 

 

 
 
Samtidig la han ikke skjul på at et NM er et stort arrangement. Ikke det at det er så mange skirennere. Men apparatet rundt er så mye større når det er snakk om et arrangement på NM nivå. Ikke minst presse og NRK. De er store når de kommer med sine mange utstyrsbusser og de krever mye. Av strøm og tilrettelegging.
 
Steinkjer og Sprova var på Stokke (som arrangerte NM i 2010) og lærte mye av dem i sin planleggingsfase. De fikk mange tips og råd som kom godt med slik at de ikke måtte finne opp kruttet selv.
 
 
 
På samme måte lovte Runar Helbostad at de på Steinkjer ville stå til disposisjon om Rindalinger/Surnadalinger trenger råd og hjelp når vi skal planlegge. For- som han sa- ingenting er hemmelig.
 
Runar Helbostad kom deretter med mange tips for potensielle NM arrangører. Fortalte mer enn gjerne om hva det innebærer å gjennomføre et så stort arrangement. På godt og på vondt. I den grad han så noe vondt i noenting som helst, han Steinkjermannen..
 
Han fortalte villig vekk om hvordan de hadde organisert arrangementet. Mannskap før, under og etter. Hvor stort økonomisk løft et NM egentlig er. Arbeid med løyper og tekniske utfordringer. Kommunikasjon. Transport. Overnatting. Vi fikk høre hvor de hadde lyktes og hvor de hadde møtt noen utfordringer. Blandt annet et ufyselig Nord-Trøndersk ruskevær..
 
 
 
Et NM er en god kombinasjon av mye frivillighet og innleid kompetanse. Spesielt på viktige tekniske områder.
 
Det viktigste som trengs for å lykkes er godt humør. Å ha det morro mens man jobber med arrangementet. Kjenne at man får utbytte og glede av å holde på.
 
På den måten vil man bli et godt vertskap. Noe som Steinkjerbyggen hadde satt stor fokus på! Holdningen var at det var verdt alt arbeid og slit om de som var der hadde hatt det bra! Utøvere. Publikum. Presse. Sponsorer og samarbeidspartnere av ymse slag.
 
 
 
 
Oppsummeringsvis spurte Svein Dalen, leder i søkekommiteen, om råd fra salen; skal vi søke eller skal vi la vær? ...Rett etter påske blir kommiteen innkallt for å skrive og finpusse på en ny søknad. Søknadsfristen går ut på oktober...