vb3

Den kulturelle skolesekken:

Vesleblakken

I dag var Teater Grimsborken på besøk på Øvre Rindal skole med forestillingen Vesleblakken. Dette er en meget god forestilling, som kommer gjennom den kulturelle skolesekken.

De to skuespillerne i teater Grimsborken, Peder Opstad og Markus Tønseth, forteller at de har vært ute med den kulturelle skolesekken i flere år. Og de har vært innom alle landets fylker på veien. De spiller, synger, forteller og dramatiserer med stor innlevelse.

Forestillingen "Vesleblakken" har fått gode kritikker. Den varer i ca 40 minutter. De to dramatiserer den gamle historien om Vesleblakken på mesterlig vis. De bruker få og enkle rekvisitter, og de veksler mellom å spille flere ulike roller gjennom forestillingen.

Historien om Vesleblakken stammer fra Øvre Rendalen for ca 150 år siden. Historien handler ganske mye om å minnes, og å huske hvordan det var å være barn, forteller de i forestillingen.

Historien begynner som en morsom og livlig fortelling om barns lek og forhold til dyrene, og særlig forholdet til Vesleblakken. De to skuespilerne gjorde ablegøyer og fikk fram latteren hos ungene. Men her er det også etter hvert rom for alvor, da historien får en trist utgang.

Dette er en morsom, vakker og vemodig historie. Absolutt verdt å se, både for barn og voksne.

VB1.jpg

vb2.jpg

vb4.jpg

vb5.jpg