Ida Julie Løset og Thea Bolme 2

Verver faddere til barn i Ecuador

Thea Bolme og Ida Julie Løset går andre året på KVT i Trondheim. I slutten av januar reiser de til Ecuador på praksis sammen med klassen sin. Før de drar ønsker KVT-elevene å verve flest mulig faddere til barn i Ecuador.


Dette har vi gledet oss til!

KVT (Kristen videregående skole Trøndelag) samarbeider med Misjonsalliansen om å organisere internasjonal praksis for elvene. Thea og Ida forteller at dette er en av grunnene til at de søkte seg til nettopp KVT. De har gledet seg til denne reisen siden de begynte på skolen i fjor. 

Andreårselevene i år fikk velge om de ville reise til Estland eller Ecuador. De to rindalsjentene valgte Ecuador, sammen med to andre elever på linja for barne- og ungdomsarbeiderfag. Det er også noen elever på linja for helsearbeiderfag som skal være med på turen.


Drar for å lære

Reisen varer i 10 dager, og mesteparten av tida skal de være i praksis. De vet ikke helt hvor de skal enda, men det har vært snakk om et senter for funksjonshemmede barn. Helt sikkert er det at de skal til ett av Misjonsalliansens prosjekter i Ecuador, og at de skal få jobbe med barn

KVT-elevene skal også få mulighet til å reise litt rundt landet og se hvordan det er der. De skal innom en ganske stor by, og de skal også til en liten landsby oppe i fjellet. De regner med at det går med en del tid på reising. Dette er jo i Sør-Amerika.

- Men det er ikke ferie vi skal på. Vi drar dit for å lære, sier Ida.

Jentene er ganske spente. De har jo ikke vært på en sånn type tur før. De tror nok det blir tøft å se hvordan folk har det i Ecuador. Men det blir spennende å se ting i et annet perspektiv, synes de.

- Vi er veldig heldige som får være med på dette, sier Thea.


Fadderordningen

Tidligere har elevene på KVT brukt å samle inn penger før de drar på slike turer. Men i år ble det bestemt at man heller skulle prøve å verve mest mulig faddere. Det er en ordning som vil hjelp barn også på lang sikt. Thea og Ida fikk ideen om å bruke Trollheimsporten for å spre budskapet og verve faddere.

Som fadder gir man fattige barn i Misjonsalliansens prosjekter en mulighet til å gå på skole og til å skape en bedre fremtid for seg selv og sitt lokalsamfunn. Og man kan være helt sikker på at pengene kommer fram til fadderbarnet.

For å få registrert at fadderen er vervet av KVT må Thea eller Ida selv ordne innmeldingen. Ta derfor kontakt med ei av jentene hvis du vil hjelpe dem å hjelpe fattige barn i Ecuador.


Mer informasjon i denne flyeren fra KVT:

KVT i Ecuador (1)-page0001.jpg
KVT i Ecuador (1)-page0002.jpg
For mer informasjon om fadderordningen, se Misjonsalliansens hjemmeside.