Torsdag
Torsdag Lettskyet
Lettskyet
Flau vind
Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Flau vind
Prisvennere_2144

Verdiskaperprisen til Talgø MøreTre

Talgø MøreTre mottok verdiskaperprisen for næringsliv på Verdiskaperkonferansen i Kristiansund torsdag. Bedriften får prisen for sitt innovative arbeid, god markedsføring og ikke minst en eventyrlig vekst de siste tre åra.

Talgø MøreTre ble tildelt Verdiskaperprisen for næringsliv og kr 100.000. Det er SpareBank 1 Nordvest og Tidens Krav som står bak denne prisen. Det ble delt ut to Verdiskaperpriser i år, en til næringslivet og en til kultur. Talgø MøreTre fikk næringslivsprisen, og Peder Rensvik fikk kulturprisen, som han mottok sammen med sin kone Margaret. Rensvik fikk Knutzon ærespris i tillegg.

prisvinnere_2150-624x589.jpg

Hallvard Brusethaug, daglig leder i MøreTre, og Elmer Talgø, som representant for eierne, var til stede på Verdiskaperkonferansen for å motta prisen.

- Vi er veldig stolte, sier Elmer Talgø. - Dette er en anerkjennelse til våre ansatte, og det viser at vi har gjort noe rett. Vi rakk ikke å si så mye under selve prisutdelingen. Men vi vil takke juryen og alle våre ansatte. Vi har så mange dyktige folk som har vært med på flere omstillinger, de har virkelig stått på for at vi har klart å komme dit vi er i dag. 

Han forteller at det enda ikke er bestemt hva pengene skal brukes til, men det er helt sikkert at de skal brukes til fellesformål.
 

Eventyrlig vekst

Elmer Talgø forteller at bedriften får prisen blant annet på grunn av det innovative arbeidet de har gjort de siste åra. De har fremmet bruk av miljøvennlige byggeprodukter, med mange nye produkter og nye farger på utvendig kledning, terrassematerialer og tretak. Talgø MøreTre har også jobbet godt med markedsføring av sine produkter og gode digitale løsninger.

Talgø MøreTre har hatt en eventyrlig vekst de siste tre åra. Omsetningen økte fra 147 millioner i 2015 til 337 millioner i 2016. Og veksten fortsetter. I år forventes en omsetning på mellom 350 og 400 millioner, sier Elmer Talgø.

Han forteller at det var et fint og verdig arrangement på Verdiskaperkonferansen, blant annet med musikalsk innslag av Frode Alnæs og innslag fra operaen i Kristiansund. Kristiansund kommune feirer 275 år i år, og dette ble også markert på konferansen.

Frode Alnæs.jpg
Musikalsk innslag med Frode Alnæs på Verdiskaperkonferansen


I begrunnelsen for Verdiskaperprisen har juryen særlig lagt vekt på lokal verdiskapning:

«Med basis i lokale ressurser er det skapt et livskraftig selskap av stor betydning for ikke bare kommunen selskapet er etablert i, men for hele regionen. Selskapet har de siste årene hatt en nesten eventyrlig utvikling, og ikke noe tyder på at det stopper her. I løpet av de tre siste årene er omsetningen økt med over 80 prosent og doblet driftsresultatet. Årets verdiskaper er en stor og viktig arbeidsplass. Årets verdiskaper har tatt en lederrolle innen lokale nettverk for sin bransje og er en aktiv pådriver for digitalisering av blant annet markedsføring. Årets verdiskaper har over halvparten av verdensmarkedet for sitt hovedprodukt.»
 

Vi gratulerer Talgø MøreTre med prisen som årets verdiskaper!


Les mer om prisutdelingen på Todalen.no.


Alle foto: Talgø MøreTre
 

Tips en venn Skriv ut