Muntre karer_690x488

Vellykka leselystaksjon avslutta med bokcafe

Leselyst-aksjonen på Øvre Rindal skole starta i begynnelsen av mars, og den har vært svært vellykka. Alle elevene på skolen har vært med på aksjonen. Den skumle lesehula på loftet har vært flittig brukt, og onsdag møtte vi selveste leselusa! I dag ble leselyst-aksjonen avslutta med bokcafe.


Målet med aksjonen er at alle elever skal kjenne glede ved å lese bøker. 4. mars startet aksjonen. Da kom Bodil fra Rindal Folkebibliotek med mange fine bøker. Hun leste høyt for elevene fra noen av bøkene. Elevene fikk utdelt hvert sitt spesiallagde bokmerke. På dette bokmerket har de fått et klistremerke for hver bok de har lest. I tillegg har de fått et lesekort for hver bok, der antall leste sider har blitt registrert. Dette har gått over all forventning, og statistikken over leste sider har gått i taket, og vel så det...

lesestatistikk 1_344x554.jpglesestatistikk 2_344x610.jpg

Lesemeteret viser antall sider som elevene har lest til sammen gjennom aksjonen. Det oppdateres hver uke. Etter to uker nådde statstikken i taket, og måtte fortsette bortover veggen. Den endte opp på motsatt vegg, og viser nå langt over 20.000 leste sider.
 

I leselyst-perioden har all leselekse vært å lese bøker. Det blir differensiert etter eleven sin alder og ferdighet. For de yngste elevene har det vært helt greit at voksne har lest for dem hjemme. Det har vært mye lesing på skolen i perioden. Det har vært "lesehuler" i klasserommene, og elevene har hatt anledning til å bruke den skumle lesehula på loftet. Noen av elevene ble med for å vise oss hula. Der var det ganske mørkt, og vi var plutselig omgitt av edderkopper og spindelvev... Trollheimsportens utsendte snakket med noen av elevene, og skjønte at det var ekstra moro med lesehula på loftet.

Edderkopper over lesehula_690x420.jpgSvein Anders, Ådne og Majken_690x483.jpg

Den skumle lesehula på loftet er dekka av edderkopper og spindelvev... En perfekt plass for lesing av spøkelseshistorier. Her har Svein Anders, Ådne og Majken funnet seg til rette.
 

Alle elevene på hele skolen har vært med på aksjonen. Elevene har anbefalt bøker for hverandre. Forsidene til de anbefalte bøkene har blitt kopiert og laminert, og hengt opp på et skjermbrett i mediateket, slik at alle kan se hvilke bøker de andre har likt best, og de kan se hvem som har anbefalt boka. Dette har vært veldig populært, et godt hjelpemiddel for å velge neste bok man skal lese.


Anbefalte bøker_690x525.jpg

Her har elevene anbefalt bøker de likte ekstra godt.
 

Begrepet leselus er noen man har funnet på selv på skolen. Leselusa er en voksen som barna skal lese for. Onsdag var barna fra 1. til 4. klasse på besøk i hula hos selveste dronning-leselusa! Leselusa titta på bokmerket med klistemerkene, og telte klistemerkene. Som oftest telte lusa litt feil, og regna enda flere klistemerker enn det sto på bokmerket, og den syntes uansett at barna var veldig flinke! Leselusa snakka med elevene om hvor mye de hadde lest, og når de lova å lese enda mer også etter aksjonen, så fikk de en premie i form av et leselusegg. Her var det 30 kr i lekepenger, som kunne brukes til å kjøpe kjeks eller popcorn på dagens bokcafe. Slik får man inn litt matematikk også. I tillegg var det med et lodd, til loddtrekning på avslutningsdagen.


Svein Anders skal inn_690x476.jpg

Svein Anders på vei inn i hula til leselusa. Han har med bokmerket sitt med klistremerker.


Svein Anders kommer ut_690x463.jpg

På vei ut av hula.

Ola og leselusa_690x705.jpg

Ola og dronning-leselusa i leselusa sin hule


Dronning-leselusa_690x538.jpg

Her har leselusa kommet ut av hula! (Rektor Hilde)


Torsdag ble leselyst-aksjonen avsluttet med bokcafe for hele skolen. Her var det stemningsfull musikk, god mat og spennende drinker i flere farger. Bodil fra biblioteket var på besøk igjen. Og her møtte vi også et par fargerike serveringsdamer, som visstnok var innleid fra Latvia... De kunne litt norsk, men var ikke så flinke til å regne, sa de. Serveringsdamene kunne tilby "ekte" pikekyss, i tillegg til de spiselige.


Serveringsdamer fra Latvia_690x649.jpg

Serveringsdamene Ulla og Olga fra Latvia. (Ser vi nøye etter mistenker vi likevel at damene egentlig heter Åse og Julie, og er lærere ved skolen til vanlig...)


Kø foran disken_690x421.jpg

Det ble kø foran disken.


Serveringsdamen Ulla_690x445.jpg

Her kan man kjøpe drinker, kjeks, popcorn eller pikekyss. Prisene var ikke avskrekkende, og nederst på menyen kan vi lese at slengkyss er gratis...


1. og 2. klasse_690x436.jpg

1. og 2. klassingene teller penger før de skal handle. Anders med ryggen til, Ole Edvard, Erik, Sindre, lærer Ingebrigt og Margrete.


Serveringsdamer 2_690x460.jpg

Disse to serveringsdamene var mer korrekt antrukket. (Elin og Dagrun)
 

Det så ut som både elever og lærere koste seg på bokcafe. Et morsomt avbrekk fra skolehverdagen. Rektor og lærerne ved Øvre Rindal skole skal ha honnør for humor og kreativitet!


Muntre karer_690x488.jpg

Morsomt på bokcafe. Håkon, Jon og Svein Anders.