Regionrådsmøte i Rindal april 2016 red

Velkommen til Trøndelag

Regionrådet for Orkdalsregionen har i sitt siste møte vedtatt en uttale der de ønsker Nordmøre velkommen til Trøndelag. Regionrådet hadde også forhandlingene mellom Orkdal kommune og St. Olavs Hospital om endringer ved driften som vedrører SiO (Samhandlingsenheten i Orkdalsregionen) på saklista.

Ingressbildet er fra samling for regionrådet i Rindal.

Nordmørskommuner til Trøndelag - uttalelse fra Orkdalsregionen

Orkdalsregionen er kjent med at nordmørskommuner utreder å endre fylkestilhørighet fra Møre og Romsdal, til det nye fylket Trøndelag. Orkdalsregionen ser med velvilje på dette og ønsker nordmørskommuner velkommen inn det nye Trøndelag. Dette sammenfaller med hva Orkdalsregionen uttalte i sitt høringssvar til Trøndelagsutredningen.

Orkdalsregionen og Nordmøre har mange strukturelle fellestrekk, ikke minst når det gjelder næringsliv. Det foregår en betydelig verdiskaping i Orkdalsregionen og på Nordmøre. Regionen er verdensledende innen oppdrett av atlantisk laks og prosessindustri. Regionen har blant annet sterke industristeder som Kristiansund, Orkanger, Sunndal, Hemne og Tjeldbergodden. I tillegg kommer Hitra og Frøyas verdensledende posisjon innen industriell bearbeiding av laks og annen sjømat.

Kommunene i Orkdalsregionen og på Nordmøre har over år bygd gode relasjoner gjennom ulike interkommunale samarbeid som for eksempel renovasjon, legevakt, havneselskap og ilandføring av gass til Tjeldbergodden.

Skulle nordmørskommuner velge å bli en del av det nye Trøndelag vil det være et svært viktig bidrag for å etablere en sterk region i vår del av Midt-Norge; en region hvor fremtidsnæringene står sterkt. 
 

Av andre saker fra regionrådsmøtet nevner vi akuttsituasjonen ved Orkdal sjukehus som skal utredes. Det har styret for St.Olavs hospital bestemt.

Hovedutfordringa til SiO er kostnadene som er for høge. Det er dobbelt så dyrt pr døgn på SiO sammenlignet med Orkdal sjukehus. Legevakt med kvalifiserte og erfarne leger er også ei utfordring.

Utviklingsoppgavene i SiO må settes opp som eget tema på neste møte, heter det i referatet.

Last ned heile referatet fra regionrådsmøtet her!