Veien over Furuhaugmarka stenges på ubestemt tid

Veien over Furuhaugmarka er nå i så dårlig forfatning at det ikke er forsvarlig å kjøre der. Skadene etter omkjøring i forbindelse med flommen ved Stokkøyan i fjor høst er den største årsaken til stenginga, opplyser veisjef og grunneier Per Kåre Nergård.

- Veien er ikke kjørbar, verken med eller uten firehjulstrekk, da en blir hengende fast i gjørma. Men jeg håper på bedre vær, noe som kan bidra til at vi kan fjerne sperringene på Rindalsskogen og Grønlifeltet. Dette vil bli vurdert fortløpende, for denne situasjonen har vi ikke hatt siden veien ble åpnet på 90-tallet, sier Nergård.

Han opplyser at veien tok skade etter flommen i høst på Fv65. Skadene ble rettet, men ikke tilstrekkelig nok, da skadene var så store at all grusing ble gjort på de aller verst utsatte plassene.

- Omkjøringen som ble gjort etter flommen er nok den største årsaken til at vi må stenge, forteller Nergård.

Avgjørelsen er problematisk, da den kommer rett før utfarten med påskegjester. Men Nergård opplyser at han er disponibel på mobil for spørsmål. Det er bare å ringe, så man slipper å kjøre bomtur til Furuhaugmarka. Per Kåre Nergård er å treffe på mobil 91535430.

Per Kåre Nergård Furuhaugmarka foto John Storholt.JPG

Grusvei Furuhaugmarka april 2017 foto John Storholt.JPG

Se intervjuet her:

Tekst og foto: John J. Storholt.