Ingar Børset

Variert arbeidsdag som tømrer

Ingar Børset fra Rindal startet i 2016 opp firmaet Børset Bygg, og sier han er heldig som har god tilgang på oppdrag i og rundt Rindal.

Bildet over: Ingar Børset i laftehallen som han deler med sin far Olav Børset.

Børset tok fagbrev som tømrer hos Rindals-Tre AS. Han har i etterkant vært innom samme bedrift et par ganger, mellom militæret og skolegang. I 2014 startet han så smått sitt eget firma, mens han tok to år på elektrofag ved Meldal videregående skole. I stedet for å ta lærlingtiden som elektriker valgte han å satse fullt og helt på sitt eget firma, da han syntes det var artig å drive selv. Høsten 2016 var Børset Bygg i full drift, og siden har det gått slag i slag, forteller Børset.

Hjemme på gården til Ingars foreldre har far til Ingar, Olav Børset, egen laftehall. Her holder også Ingar til.

- Det er greit å ha tak over hodet på vinteren når det er kaldt. Vi hjelper også hverandre når det trengs. Jeg leier inn ham, og han leier inn meg hvis det er travelt for en av oss, sier Ingar.

Børset tar på seg alle slags oppdrag, og siden oppstarten i 2016 har det vært nok å gjøre. Han har vært innom bygging av vinterhage, skifting av bordkledning, dører og vindu, og rehabilitering av hus for å nevne noe. I laftehallen står deler av en garasje på 7x13 meter som han er i ferd med å bygge for en kunde. Ingar har litt ledig kapasitet nå, da vinteren naturlig nok er en roligere tid. Men om ikke lenge starter nye prosjekter, og til våren er det allerede mange bestillinger. 

Arbeidsmengden er såpass bra at Ingar på sikt ønsker å ta inn en person til i firmaet.

- Jeg har vært inne på tanken å ta inn en til. Om det blir lærling eller en som er ferdigutdannet får tiden vise, sier Børset, som også tenker å ta mesterbrevet etter hvert.


Her finner du Børset Bygg på Facebook.

 

Børset Bygg er medlem i Trollheimsporten.