Fredag
Fredag Skyet
Skyet
Svak vind
Lørdag
Lørdag Sludd
Sludd
Liten kuling

Var dette lurt ordfører Ola T. Heggem?

Viser til Pressemelding publisert 15. mars på Trollheimsporten, utsendt fra Rindal kommune ved ordfører Ola T. Heggem.

Ordføreren skriver: «Kommunen så ikke noe grunnlag for å erkjenne at ledere i kommunen hadde begått erstatningsbetingende feil mot Fosseide. Det er således ikke påstanden om kritikkverdige forhold hos ledelsen i Rindal kommune som har motivert kommunen til å inngå et forlik».

Med denne pressemeldingen viser den øverste lederen i kommunen dessverre et prakteksempel på kritikkverdig håndtering fra ledelseshold.

Etter å ha inngått forlik med sin tidligere kollega burde Rindal kommune holdt seg for god til å gå ut med en slik pressemelding. De burde heller offentlig beklaget den behandling de har utsatt en av sine ansatte for. Når man leser gjennom pressemeldingen blir det som å lese Facebookinnlegg fra frustrerte voksne fotballfans som desperat prøver å forsvare sitt lags nederlag med dumme unnskyldninger.

For det første prøver ordføreren å gjøre et poeng av at Fosseide kun er tilkjent 5 % av det beløp hun krevde erstatning for. Han prøver med det å fortelle at Rindal kommune også er en vinner av saken. Deretter presterer han å skrive følgende:» Dette må ses på som en «gest» fra kommunens side for i noen grad å komme en medarbeider – med et meget langvarig ansettelsesforhold i kommunen (fra 1979 til 2017) i møte.»

Hvilken rådgiver brukte du egentlig når du landet på ordet «gest»?

Nei, Ola, dette er skammelig opptreden fra Rindal kommune. Det er ikke slik man bygger omdømme og tillit.

Avslutningsvis påpeker du at dette har vært en trist og krevende sak og du presiserer samtidig at du er veldig glad for at saken er avsluttet.

Jeg for min del håper at Rindal kommune ikke er ferdig med saken og at den ikke havner « under teppet» sammen med flere lignende saker.

Hvilke tiltak settes i gang internt når ledelsen i kommunen gjennom sine saksbehandlingsfeil påfører sine ansatte store belastninger og samtidig påfører kommuneøkonomien høye kostnader? Er kontrollutvalget og AMU på banen? Får saken konsekvenser for den/de som begikk den største feilen her ved å ansette to flyktningkonsulenter i stedet for en?

Det er lett å snuble igjen, når det er for mye rusk under teppet.
 

Hilsen

Olve Røen

 

 

 

Tips en venn Skriv ut