Vant Innovasjonscamp med rørspill

Iver Berg, Eskil Andersen, Benjamin Paulsen og Kristian Hauglann Talgø vant Innovasjonscamp på Surnadal ungdomsskole med sitt analoge rørspill - bygd utelukkende i lokale materialer fra oppdragsgiver Pipelife og MøreTre.

Oppdraget fra Pipelife gikk ut på å lage en aktivitet eller konkurrranse til bruk på messer og skolebesøk, hvor rørdeler var sentrale. Spillet er like enkelt som det er genialt, da to spillere på hvert sitt brett skal konkurrere om å finne og sette sammen passende rørdeler så vannet kan renne gjennom fra en ende til en annen.

Juryen, bestående av Mette Ormset fra Sunndal Næringsselskap, Tormod Ellingsen fra Halsa Næringsforening og Iren Sæterbø fra SIV Industri-inkubator, ble truffet "midt i hjertet" og lot seg fascinere av guttenes løsning.

Gruppa mottok pengepremien pålydende 3.000 kroner med brede smil, og tar med seg klassen til regionfinalen som finner sted på Tingvoll 11. mai.

Innovasjonscamp (tidligere Gründercamp) er en årlig foreteelse hvor lokale bedrifter samarbeider med ungdomsskoleelever. Ungdommene får ulike oppdrag de skal finne kreative og nyskapende løsninger på, og i år fikk rundt halvparten av 60 9. trinnselever oppdrag fra Svorka, Nettverk Nordmøre, Pipelife, Føniks vask og rens, Surnadal kommune og Thon Hotell Vårsøg. Den andre halvparten meldte seg på avløserkurs i regi av Indre Nordmøre Landbrukstenester og sponset av kommunen, forteller rådgiver ved Surnadal ungdomsskole Ingeborg Polden. Kurset hadde heller ikke vært mulig uten bøndene som er så snille og tar imot alle disse elevene, understreker hun.

Iver Berg Eskil Andersen Benjamin Paulsen vinnere Innovasjonscamp 2017 Surnadal_690x448.jpg

Iver, Eskil og Benjamin foran spillet. Sistemann, Kristian, var ikke til stede da seiersbildet ble tatt, men rakk akkurat å hale presentasjonen i land - med brukket tå...

Tredjeplass Innovasjonscamp Surnadal 2017.jpg

Gunn Mari Våbenø, Ine Fiske og Vegard Snekvik kom på tredjeplass med oppdragsgiver Thon Hotell Vårsøg, hvor oppdraget var å formulere og markedsføre arrangement ungdom ønsker seg på hotellet og kulturhuset.

Andreplass Innovasjonscamp 2017.jpg

Else Vaseng Kvammen, Benjamin Skålvik Rønning, Eskil Halle, Lars Gjøra og Jørgen Wahl Berge kapret andreplassen og 2.000 kroner for oppdragsgiver Nettverk Nordmøre. Juryen forklarte i sin begrunnelse at de ble betatt av måten gruppa kombinerte teknologi og fysisk fostring i sin visjon for framtidas skole.