TV-aksjon ingress

Vann forandrer alt

På kommunehuset i Surnadal støttet de ansatte og mange oppmøtte i dag Kirkens Nødhjelps TV-aksjon ved å kjøpe en symbolsk tomflaske. Markeringen ble kalt Water Friday.

 

Lilly Gunn Nyheim, som er leder for den lokale aksjonskomitéen, kunne fortelle at jenter i store deler av verden bruker hele eller store deler av dagen på å hente vann til seg og familien. Hun ga et konkret eksempel i Agnes fra Tanzania, hvis daglige ferd mot å hente vann man kunne følge på en film som ble spilt på kommunehuset. Å hente vann er tidkrevende og potensielt farlig arbeid som tar fra tid jentene kunne brukt på utdanning. Jentene starter med vannhenting fra de er svært unge, og holder på til de selv har fått jentebarn som har blitt store nok til å ta over arven fra sin mor. Filmen om Agnes var opprinnelig 2,5 timer lang, men på Kirkens Nødhjelps nettside blimed.no kortes den ned for hver bøssebærer som melder seg.

 

TV-aksjon ordfører_690x462.jpg

Ordføreren på talerstol for anledningen.

 

På Sørvistorget på kommunehuset møttes mange for å vise sin støtte, blant annet mange av Surnadals flyktninger, og de symbolske vannflaskene til 30 kroner stykket forsvant raskt over skranken. Inntektene for flaskesalget går uavkortet til aksjonen, da Molde-bedriftene Oskar Sylte har sponset flasker, og Astero bidratt med etiketter og korker.

 

TV-aksjon flaske_690x462.jpg

 

780 millioner mennesker har ikke tilgang på rent vann, men for 200 kroner kan man gi ett menneske rent vann for resten av livet. Støtt bøssebærerne som kommer neste helg – eller hvorfor ikke bli bøssebærer selv?

Bli med på blimed.no.