Søndag
Søndag Skyet
Skyet
Stille
Mandag
Mandag Delvis skyet
10°
Delvis skyet
Flau vind
IMG_1044

Vandrefestival med fokus på uteliv for barn og unge i Friluftslivets år

Stedet er Mjølkesanden i Bøfjorden. Her foregår det aktiviteter både lørdag og søndag. Her er det klatring, skyting med pil og bue, kajakkpadling og fisking. 

Over: Familien Aasbø med vandrerstav og diplom. Fra venstre bak: Ragnhild Godal Tunheim, styreleder i Vandrefestivalen, far Bjørge Aasbø med Harald 1 år. Foran fra venstre: Hanna 8 og ½, Vegard 7 og mor Bodil Aasbø med Ingrid 3 år på armen.


Her er det musesafari, brobygging, GPS-jakt og naturverksted.  Ved åpningen var cirka 50 personer til stede, men det økte på utover dagen.

Lørdagens høydepunkt
Så ble det også en familie, fra Bøfjorden, som ble Æresvandrer 2015. Familien Aasbø ble Æresvandrer. De fikk skryt for bruk av naturen året rundt. De ligger i telt og lager mat på bålpanne. De aktiviserer egne og andres barn. De er aktive i idrettslaget.

Nettopp denne familien hadde undertegnede intervjuet tidligere på dagen. De hadde da nettopp satt opp teltet og gledet seg til to dager med aktiviteter. I tillegg til fire egen barn fra 1 til 8 år, hadde de med et fadderbarn.

Ragnhild Godal Tunheim er styreleder for festivalen. Hun ønsket velkommen, og så overtok konferansier Gøran Bolme. Han var ikke snauere enn at han hadde skrevet en egen sang. Denne hadde innlagt fuglelyder i refrenget, så både barn og voksne ble fort med på leken.

 

Musesafari
Denne aktiviteten ble ledet av Gøran Bolme. Over 30 personer deltok. Etter en kort tur ble det stopp. Gøran hadde nemlig vært ute på forhånd og satt opp musefeller. Dette var feller som fanget levende mus. Inni fellene var det bringebærsyltetøy og korn. Det viste seg at fellene var tomme. Så bar det av sted, og ved neste stopp var også fellene tomme. Slik fortsatte det. Til slutt lovet Gøran å sette opp fellene på nytt nærheten av Mjølkesanden. Kanskje det da var kommet noen sultne mus?

Barna koste seg. De fikk være med inni skogen for å lete etter et troll. De fikk se etter rødstrupeunger, og de fikk se småkryp som for eksempel skumsikade.

I år er det 5. gang at Vandrefestivalen gjennomføres. Nå er aktiviteter spredt ut over hele året, fra april til november. Den spenner vidt fra huleturer og Snotaturer til furukjempevandring og søndagsturer i Surnadal, Rindal og Halsa. Men denne helga, 8. og 9. august 2015, er det altså Familiecampen i Bøfjorden som er aktuell. Og den ser ut til å bli et blinkskudd.  

 

IMG_0948.JPG

Familien Aasbø hadde akkurat fått satt opp teltet da de ble intervjuet av Trollheimsporten. Ingen av partene visste at de da skulle bli utnevnt til Æresvandrere noen timer senere. Her med fadderbarnet Gjertrud til venstre.
 

IMG_0953.JPG

Velkommen til familiecamp. Fra venstrekonferansier Gøran Bolme og styreleder Ragnhild Godal Tunheim.
 

IMG_0955.JPG

Så er det i gang.
 

IMG_0970.JPG

Gøran Bolme slo til med egenkomponert sang.
 

IMG_0978.JPG

Kristiansund og Nordmøre Turistforening stilte med kajakker. Her får Håkon Bøklep instruksjon av Elin Maridal. 
 

IMG_0984.JPG

Her padler Håkon Bøklep (til venstre) og Birk Blekken. 
 

IMG_0991.JPG

Mange var med på musesafari. Over tretti, sa Gøran.
 

IMG_0996.JPG

Dessverre var musefella tom. 
 

IMG_0999.JPG

Mystisk i skogen. Kanskje et troll. 
 

IMG_1015.JPG

Her har Gøran funnet en skumsikade, et lite dyr inni en spytt- eller skumklump. Farmor Eva Sæther ser på sammen med Mari og Mathias Wiulsrød. Alle fra Ålesund.
 

IMG_1017.JPG

Full fart på familiecampen.
 

IMG_1020.JPG

Naturverksted. Her skal det lages bruks- og pynteting av materialer som finnes i naturen. Fra venstre: Kaja Rodal, Dordi Kjersti Mogstad, lærer, Eiri Henriksdottir Blekken og Hanna Aasbø.
 

IMG_1027.JPG

Far og sønn med brobygging. Åsmund Godal Tunheim til venstre og Lars Olav Tunheim. Når floa kommer, da skal en kunne gå over den og bort på steinen.
 

IMG_1033.JPG

Fisken var ikke av de største, men fiskegleden var der. Trond Blekken, lille Sirius Blekken og Henrik Blekken.


Tekst/foto: Helene M. Nergård