Surnadal demensforening og helselag og Pårørendeforeninga for Surnadal Sjukeheim

Valgte ett styre for hver av foreningene

Surnadal demensforening og helselag og Pårørendeforeninga for Surnadal Sjukeheim har til nå hatt ett felles styre. På årsmøtet i år ble det valgt ett styre for hvert av lagene.

Bilde fra årsmøte.jpg
Fra årsmøtet. Foran fra venstre: Heidrun Solstad, Liv Botten og Borghild Husby Kvande. 2. rekke: Irene Bolme, Magna Mo, Olav Jonli og Gerda Fiske. Bak: Ragna Kvendset, Eva Sande, Nils Sylte, Ola M. Fiske og Bente Mogstad.


Nytt styre i pårørendeforeinga

Liv Botten er leder i Surnadal demensforening og helselag. Hun forteller at det er valgt et eget styre for Pårørendeforeninga. Dette styret består stort sett av pårørende ved sjukeheimen. Pårørendeforeninga vil fortsette å arbeide for trivsel ved sjukeheimen.

Leder i Pårørendeforeninga er Irene Bolme. Hun har med seg Olav Jonli, Ola M. Fiske, Eva Sande, Ragna Kvendset og Magna Mo i styret.


Takker for gaver til Pårørendeforeinga

Liv Botten vil takke for alle gaver som Pårørendeforeninga har fått fra andre lag og organisasjoner. 

Det er nå innført nye regler for lag og organisasjoner som har egen bankkonto. Disse må nå ha et eget organisasjonsnummer. I den forbindelse har flere gamle lag og foreninger avsluttet sine bankkontoer og overført pengene til Pårørendeforeninga. Til sammen har Pårørendeforeninga mottatt ca 30.000 kroner fra andre lag og organisasjoner. De vil rette en spesiell takk til Surnadal Bridgeklubb, som har gitt 21.000 kroner.


Surnadal demensforening og helselag

Surnadal demensforening og helselag fortsetter som før, med opplysningarbeid om demens og deltakelse i den årlige demensaksjonen.

Det nye styret i Surnadal demensforening og helselag består av Liv Botten (leder), Halvard Brusethaug, Borghild Husby Kvande, Heidrun Solstad, Anne Lise Skralthaug, Ann Ingrid Forslund og Bente Mogstad.


Årsmelding for Surnadal Demensforening og Helselag og Pårørendeforeningen for Surnadal Sjukeheim 2016:

Styret har vært sammensatt av følgende personer:

Liv Botten                               leder
Halvard Brusethaug               nestleder
Irene Bolme                           sekretær
Borghild Kvande                     kasserer
Heidrun Solstad                      styremedlem
Magna Mo                              styremedlem
Anne Lise Skralthaug              styremedlem
Nils P. Sylte                             styremedlem

Revisorer: Ann Oddveig Buskenes og Gunnveig Heggset Røen

Valgkomite: Gerda Fiske og Solveig Holden Østbø

Vi har hatt 3 styremøter i løpet av året + 2 møter sammen med pårørende.

Den årlige Demensaksjonen var i år arrangert i tidspunktet 19.-21. september. Også i år fikk vi hjelp med bøssebæring av russen ved Surnadal v.g.skole. Aksjonen i år gav ikke så godt resultat som i fjor, som ble et rekordår, men styret er godt fornøyd med resultatet på ca kr 80.000. Vi takker alle som var med og gjennomførte aksjonen.

Det ble arrangert Pårørendeskole i samarbeid med Rindal demensforening og Rindal- og Surnadal kommune, oppstart 28/9-16 og 6 onsdager. Gode forelesere og bra oppmøte.

Audun Myskja var her den 29. november med «musikalsk helsebot». Forelesete for tilsette i helse- og omsorgssektoren på dagtid og åpent for alle på kulturhuset på kveldstid. Dette var et samarbeid mellom demensforeninga og kommunen.

Før sommerferien var vi delaktig i Onnadagen ved Surnadal Sjukeheim og dermed ble den  årlige sommerfesten nedprioritert også i år, dårlig vær var også en medvirkende årsak.

Vi har hatt 2 møter, ett på januar og et på februar i 2017, for pårørende ved sjukeheimen. Dette for å prøve å få til et eget styre til pårørendeforeninga.  Dette har vi lyktes med og styre blir valgt på årsmøtet.

Som tidligere år har vi ryddet og pyntet utendørs til 17. mai. Vi planta i utallige krukker til de forskjellige avdelingene og i bed ved hovedinngangen til sjukeheimen.

Vi har startet opp med «Aktivitetsvenn»-kurs, har fått 6 venner, og en arbeidsgruppe som skal arbeide med «Et mer demensvennlig samfunn» er i gang,.  Surnadal Kommune skrev under en avtale på å bli et Demensvennlig samfunn i 2015. Heidrun Solstad har holdt kurs på butikkledermøte på AMFI. Coop Extra har ønske om kurset før sommeren. Har også sendt invitasjon til lokale aktører i sentrum, med kursdato 9. mai.

Godisposer blir levert på hver avdeling hver 14.dag, og vin og likør blir levert ved behov.

Vi pynter med blomster til jul og påske, samt at vi gir alle beboerne julegave.

Underholdningskvelder med musikk og dans prøver vi å få til ca 1 gang pr. måned.

Vi sender stor takk til alle som stiller opp.

Gjennom året kommer det ønskelister fra hver avdeling ved sjukeheimen om ting som de gjerne vil ha. Vi prøver så godt vi kan å etterkomme dette.

Ellers har vi støttet turer for beboerne og vi har støttet kurs for ansatte.

Vi har også i år vært så heldige å få inn gaver fra lokale firma, samt den årlige vinkassen fra en anonym giver. Årlig søker vi også Surnadal Sparebank og får gave fra årets overskudd.

Vi får store pengegaver etter begravelser gjennom året, noe som gjør at vi unngår å måtte ut på tiggerunde for å overleve.

Demensforeninga søker støtte til diverse aktiviteter og innkjøp gjennom Nasjonalforeninga for folkehelsen og har gjennom året mottatt kr 119.000,- til diverse formål ved sjukeheimen.

Vi vil si tusen takk til alle som er med og støtter oss på ulike måter!

Viser ellers til godkjent og revidert regnskap.
 

Surnadal  21.02.2017

Irene Bolme