Mandag
Mandag Skyet
16°
Skyet
Flau vind
Tirsdag
Tirsdag Regnbyger
19°
Regnbyger
Svak vind
untitled-9417

Vårtreff på Eiksenteret

Iver Magne Nes og Eiksenteret Surnadal inviterer til Vårtreff med utstillinger, gode tilbud og rømmegrøt. Trollheimsporten var innom fredag formiddag.

 
Fredag og lørdag arrangerer Eiksenteret Vårtreff. Her møter du fagfolk for en prat om alt fra traktor og annet utstyr, til ATV, robotgressklippere, utstyr for vask av både fjøs og hjem, vedutstyr, verktøy, leker og mer.


ATV-er med mange bruksmuligheter

Som ny ATV-forhandler for "Erling Sande AS", har Eiksenteret nå under Vårtreffet besøk av Odne Andersen, som kan fortelle mye om mulighetene som ligger i dette kjøretøyet. Mange bruker den til å frakte gjerdestolper og annet under utgardsgjerding på innmark eller for å se til dyr på beitet. De kan påmonteres beitepusser om du skal rydde litt i krattet på småbruket eller rundt hytta. Har du en modell med et lite lasteplan er denne kjekk å ha under høstjakten når storviltet skal fraktes hjem.

- Vinterstid kan du montere enten brøyteskjær eller snøfres, og gjøre jobben med snøen lettere selv om du ikke har traktor, sier Andersen.

Alle modellene har vinsj, og noen modeller kan man montere både frontrute og tak på. Han sier også at noen av modellene kan kjøres av 16-åringer med traktorsertifikat, mens for andre er det 18-års aldersgrense og bilsertifikat som gjelder.

untitled-9418.jpg

Odne Andersen viste frem ATV-er til forskjellig bruk.

untitled-9422.jpg

 

Ny på Husqvarna
 

Nytt for Eiksenteret er også Husqvarna, og blant mye annet nevner vi spesielt robotgressklippere her. Iver Magne Nes hos Eiksenteret sier at de nå ser frem til å installere flere robotgressklippere på anlegget til Surnadal golfklubb på Kvanne.

 
Gjenbrukbar storsekk til ved
 

Blant mange utstillere fant vi også Svein og Espen fra Tommen Gram, som viste frem noe de kaller Full Air storsekker til vedproduksjon, beregnet for gjenbruk. De hadde også med seg klarplast for rundballer, som de sier demper skader etter fuglehakking på rundballene.

 

untitled-9414.jpg

Sonny Beck demonstrerer alkylatbensinens egenskaper.

untitled-9415.jpg


Alkylatbensin fra Aspen
 

Undertegnede fikk også en grundig innføring i alkylatensinens mange fordeler av en entusiastisk Sonny Beck som demonstrerte hvordan denne alkylatbensinen fra produsenten "Aspen" er renere enn vanlig bensin, og ikke har den samme forurensende og oppløsende effekten.

 

untitled-9426.jpguntitled-9424.jpguntitled-9423.jpg