Vårsøgsamarbeidet består

Vårsøghelga nærmer seg med stormskritt, og både hotell og arrangør har etter en turbulent tid nå funnet roen - og troen på at helga blir en suksess.
 

Promo Vårsøghelg 2015_690x486.jpg

F.v. hotelldirektør Runar Menøy, Vårsøgsjef Gerd Ingrid Kvendset og bookingansvarlig på hotellet Marit Moe Kvendbø.

 

- Vårsøghelga og hotellet samarbeider om å skape opplevelser for bygda, og vi har i år greid å knytte oss enda nærmere hverandre enn tidligere, sier Runar Menøy.

- Thon Hotell Vårsøg er en av Vårsøghelgas hovedsamarbeidspartnere, så det at hotellet fortsatt er oppe og går er veldig gode nyheter for oss. Jeg hadde høy puls en vending, men det snudde seg raskt, smiler Gerd Ingrid Kvendset.

Når store navn som Arve Tellefsen, Sigmund Groven og Håkon Bleken kommer til Surnadal er det betryggende å kunne gi et fullgodt overnattings- og mattilbud på hotellet. Men det er naturligvis ikke bare artistene som tar inn på hotellet. Vårsøghelgas gjester kan velge mellom weekendtilbud med overnattingspakker, variert underholdning, mat- og drikkeservering, og en naturlig møteplass under hele oppholdet.

Kvendset trekker frem fredagskveldens «Vill vest i Vårsøglandet» som et godt eksempel på hva hotellet byr på i løpet av helga.

- Her går mat- og musikkopplevelsene hånd i hånd. Gjestene vil få en total westernopplevelse hvor sørstatene møter nordvestlandet, både i musikk, mat og interiør. Som det står å lese på Vårsøghelgas egne hjemmesider: "Gammalgrassmusikk, Lenas saftige hamburgers og forteljingar frå leirbålet. Dresskode: Dongribrok med eller utan hatt. Ola Kvernberg, Stian Carstensen og Ole Morten Vågan med eit sjølvdefinert musikalsk smørgåsbord med folkelege/forhatte (kryss av det som ikkje passar) instrument som banjo, trekkspel, steelgitar og fele i sentrum." 

Torsdag kveld blir fokuset noe annet – da skal lokale komikertalenter kjempe om best mulig uttelling på latterbarometeret på Vår kveld i Vårsøgteltet. Lokallatter får ut over kvelden følge av lokalmusikk med Brage Einum, Lisa Botterli Flostrand, Jøran Normann, Sondre Skogseth og Oddbjørn Sponås.

Les hele programmet for Vårsøghelga her.

 

Samarbeidspartnerne tror at det å flytte datoen ut av pinsehelga til siste helga i mai var et smart trekk. Det gjør at flest mulig tilreisende og fastboende kan delta.

- På røddagene reiser folk vekk. Vi ser allerede at vi har bedre belegg på hotellet i år enn i fjor, sier Menøy.

- Det er yrende liv hele helga, og man ser virkelig at Surnadal lever, med fullt av kulturinteresserte folk som støtter opp om arrangementet, sier Marit Moe Kvendbø.  

 

28. mai er det altså klart for yrende liv - men det skal også finnes tid til å roe ned.

Kvendset mener at hotellets motto, «Det kjenne e så vel», er beskrivende for følelsen man får i Kleiva.

- Vårsøg ble skrevet fredsvåren 1945, så i år ser vi på Vårsøghelgas 20-årsjubileum som en hyllest til fred.