Vårsøghelga offisielt åpnet

Vårsøghelga er i full gang, og fredag kveld kunne styreleder Leif Frønes åpne dørene til Vårsøgkunstner Anne-Karin Furunes sin utstilling i Finstuå. Furunes har en helt spesiell hullteknikk i performerte stålplater, og hun takket sin tidligere lærer fra Surnadal for god hjelp under utdannelsen. 

Anne-Karin Furunes fra Stjørdal er professor i billedkunst, og ved siden av sitt virke som utøvende kunstner er hun professor ved Kunstakademiet i Trondheim. Furunes er utdannet ved Statens Kunstakademi og Kunstakademiet i Trondheim med diplom ved arkitekt NTNU. Hun har gjort en rekke offentlige verk nasjonalt og internasjonalt, og har blant annet utsmykket Nye Nationaltheateret stasjon med to 250 meter lange bildefriser i perforerte stålplater.

Furunes er årets Vårsøgkunstner, og dørene inn til Finstuå ble åpnet fredag kveld. 

- Jeg kom flyttende fra Oslo til Trondheim og begynte som elev på Kunstakademiet. Jeg ble helt sjokkert over hvor god skolen var. Jeg fikk en veldig god lærer i Jon Arne Mogstad som ble min malermester, og som hjalp meg å finne redskap til å lage hull. Han ble en viktig del av utdannelsen min, sier Furunes.

furunes jon arne mogstad.jpg
Anne-Karin Furunes sammen med sin tidligere lærer, Jon Arne Mogstad

Før dørene til kunstutstillingen ble åpnet fikk publikum høre en liten smakebit på hva vi kan vente oss av tubavirtuos Øystein Baadsvik på Kleivakvelden, hvor han skal spille sammen med Surnadal Hornmusikk. Det er bare å glede seg, for dette var utrolig bra! 

tubaist.jpg
Øystein Baadsvik imponerte med sin tuba

Vårsøghelga 2018 startet fredag med barnekonsert til barnehagebarn i kommunen, Henningtimen for 8. og 9. klassingene og Driva-debatt med nettvett som aktuelt tema. Festivalen fortsetter med stor konsert og markering av kulturskolens 20-årsjubileum i billaget på Surnadalsøra fredag kveld. 

Lørdag fortsetter Vårsøghelga med torgdag, fredsfilosofi i Kallastuå, boksøg med Ove Røsbak og Svein Sæter og Kleivakveld med blant annet Henning Sommerro, John Pål Inderberg, Surnadal Hornmusikk, Øystein Baadsvik, Perikom trio og Ida Jenshus. Kvelden avsluttes med musiquiz og pianopub på gammelsamvirkelaget på Skei.

Søndag avsluttes Vårsøghelga med konsert med Iver Kleive og Knut Reiersrud i Stangvik kyrkje, og helt til slutt hagekonsert i Svinvik arborèt med Engegårdkvartetten og elever frå "Give me 5"-prosjektet i Surnadal kommune. 

furunes kvendset_690x466.jpg
Anne-Karin Furunes og daglig leder i Vårsøghelga, Gerd Ingrid Kvendset