Vårsøghelga er i gang!

Hyldbakk i ny rytmedrakt og Blekenverker møtte en fullsatt foaje på Surnadal kulturhus da Vårsøghelga ble offisielt åpnet torsdag kveld.

Rognskog, Kvendset og Kvendset_690x459.jpg

Anne Marie Rognskog og Anne Grete Kvendset fra Surnadal kunstforening og Gerd Ingrid Kvendset (t.h.) i Laget Vårsøg kan se tilbake på et langt samarbeid om den faste kunstutstillingen under Vårsøghelga, men er nok i år ekstra stolte over å ha fått tak i verk av en så betydelig skikkelse innen norsk billedkunst. Bleken selv hadde ikke mulighet til å overvære åpningen, men sendte blomster og en personlig hilsen hvor han beklaget dypt at han ikke hadde tid.

Anne Marie Rognskog og Anne Grete Kvendset besøkte Bleken i hans atelier i Trondheim og var med da han selv valgte ut verker til utstillingen. Kvendset synes det har vært kjempegøyttj å bli kjent med den meritterte kunstneren og beskriver han som en høflig og hyggelig mann.

Finstuå ble raskt fylt opp av de mange skuelystne. I tillegg til kunstutstilling fikk de oppmøtte underholdning i form av korsang ved Young Voices, et knapt ett år gammelt ungdomskor, og fengende rytmer av Jimu Makurumbandi og hans Stomp-kompanjonger.

STomp_690x386.jpg

Hyldbakk i Stomp-drakt. Vårsøg ble tolket med trommer og sang. F.v. Jimu Makurumbandi, Mikaela Sveen Hjertø, Andreas Roaldset, Jo Inge Nes og Tina Sæterbø.

Young Voices_690x428.jpg

Young Voices sang Hakuna Matata. Dirigent Elin Persson skimtes såvidt bak pianoet.

Gerd Ingrid Kvendset med diktsamtling_690x461.jpg

Festivalsjef Gerd Ingrid Kvendset lanserte stolt den Nye dikt fra Vårsøglandet, en samling av "barnas tanker", som Kvendset selv beskrev boka. Den består av innsendte dikt fra skoleelever fra Surnadal, Rindal og Halsa gjennom flere år og er illustrert av kunstelever.

 

Åpningskvelden fortsetter ut i de små timer. Kl. 20 er det nemlig duket for lokal humorkveld i Vårsøgteltet. Trollheimsporten er til stede og kommer tilbake med stemningsrapport. Vi følger Vårsøghelga!