Mons Otnes, Stine Valde, Ingvild Berg

Utvider tilbudet med dans

Surnadal vidaregåande skole har toppidrett som tilbud for elever ved studiespesialisering, med fordypning i fotball, håndball eller basistrening. Nå utvider de tilbudet til også å omfatte dans, i samarbeid med Kulturskolen på Indre Nordmøre.

Bildet over: F.v. rektor Mons Otnes, Stine Valde og Ingvild Berg.

Elevene som vil ha dans blir en del av basistreningsgruppa til lærer Ingvild Berg, og til sammen utgjør toppidrettstilbudet fem treningstimer i uka. Elevene får også egentreningsperioder der de kan velge å disponere tiden sin til mer dans.

Toppidrettstilbudet ved Surnadal vgs er populært, der ca. femti elever er fordelt på de ulike gruppene. Nå er de spente på responsen dansetilbudet får.

- Dette blir idrettsrettet, med fokus på det fysiske innen dans, sier danselærer Stine Valde, som forsøker å "avskrekke" det hele ved å si at elevene skal få slippe å uttrykke følelser gjennom dansen. Hun mener at de koordinative egenskapene man tilegner seg gjennom dans kan overføres til andre idretter, og syns det har vært moro om noen som ikke har danset så mye før, tør å melde seg på. 

- Det er selvsagt ingen inntakskrav. Tilbudet er åpent for alle, sier Valde.

Rektor Mons Otnes sier de må ha et minimum antall påmeldte for å opprette tilbudet, men tror ikke det blir noe problem.

- Interessen er allerede stor, og vi syns dette er et bra supplement til fagene vi allerede har. Det gir en bredde i tilbudet ved Surnadal vgs, sier Otnes, som er takknemlig overfor kulturskolen som gjør dette mulig.