Øvre Rindal Barnehage ingress_1024x581

Utvidelse ved Øvre Rindal Barnehage

I flere år har det vært trangt om plassen ved Øvre Rindal Barnehage. Fra i høst er barnehagen utvidet fra en til to avdelinger. Nå har det blitt småbarnsavdeling og storbarnsavdeling. Det har blitt veldig fint, og nå har vi god plass, sier barnehagestyrer Gro Magnhild Brønstad. Barnehagen har ledig kapasitet, så hvis noen kommer flyttende til Rindal med små barn kan vil tilby barnehageplass med en gang, sier hun.

Spiserom_690x461.jpg
Det som tidligere var personalrom har nå blitt kjøkken og spiserom for storbarnsavdelingen. Det er god plass til bordaktiviteter også. Her maler de figurer i grønt og gult.
 

Fødseltallene har gått litt opp og ned i øverbygda i Rindal de siste årene, slik det gjør i mange lokalsamfunn. For noen år siden var fødseltallene lave, og det vises ved at elevtallet ved Øvre Rindal Skole har gått ned. De siste årene har fødselstallene økt igjen, og det har vært stor søknad til barnehagen. Sammen har skolen og barnehagen funnet en løsning ved at skolen har avsett en del av sine lokaler til barnehagen. Man har derfor kunnet utvide barnehagen til to avdelinger uten å utvide bygningsmassen.

Lesekrok_690x595.jpg
Det tidligere møterommet har blitt et koselig rom for lek og lesing. Disse barna syntes det var veldig bra at de nå har fått nye rom og større plass.

Garderobe_690x534.jpg
Fra hovedinngangen på bygget kommer man nå inn i garderoben til storbarnsavdelingen i barnehagen. Men inngangen kan fortsatt brukes av besøkende til skolen.


Det som tidligere var personalrom og møterom er nå bygd om til storbarnsavdeling for barnehagen. Garderoben innenfor hovedinngangen på bygget, som tidligere ble benyttet av skolen, har nå blitt garderobe for storbarnsavdelingen ved barnehagen. Innenfor her ligger gymsalen, som barnehagen nå kan benytte enda mer enn før. Skolen brukte tidligere to innganger, men klarer seg nå med en. Hovedinngangen på bygget kan derimot fortsatt benyttes av de som besøker skolen. Spiserom og møterom er flyttet inn i skolens lokaler, og her har man klart seg med bare mindre ombygging.

Øvre Rindal Skole inngangene_690x369.jpg
Alle elevene ved Øvre Rindal skole bruker nå inngangen til venstre. Hovedinngangen i midten brukes av storbarnsavdelingen i barnehagen, og inngangen til høyre av småbarnsavdelingen.


Både barna og de voksne i barnehagen virker svært så fornøyd med å få bedre plass. Det meste er i orden nå, men vi venter fortsatt på noen nye møbler, forteller de. Det skal bli veldig fint når alt er ferdig. Med mange små barn i barnehagen har det vært et problem med oppbevaring av vogner som de minste sover i på dagtid. Nå er man i ferd med å bygge en "vognbu", der barnevognene kan oppbevares trygt og tørt. Her kan også de små barna sove lunt på dagtid hvis været er dårlig, sier Gro Magnhild Brønstad.

Her blir det vognbu_690x444.jpg
Her blir det vognbu, til opbevaring av barnevogner.

Øvre Rindal Barnehage_690x523.jpg
Nå har vi god plass, og det er plass til enda flere barn hvis det trengs, forteller barnehagestyrer Gro Magnhild Brønstad.

Husker_690x513.jpg

Øvre Rindal Skole og barnehage har også et veldig stort og fint uteområde, med mange forskjellige lekeapparater, ballbinge og akebakker om vinteren. Så her er det god plass til å leke, både for store og små.