Utstilling og dølahestens dag

Helga 20. og 21. september var det duket for nok ei helg med hest på Stavsplassen! På lørdag, dølahestens dag, var det lagt opp til et variert opplegg med aktiviteter og mye å se på for de som møtte frem av publikum. 

Skeid for både liten og stor, dressurclinic, kjøreclinic og mønstringskurs var noe av det som foregikk i løpet av dagen. I tillegg var det kåring av årets dølahest og landsfinale for 2-åringer!

Årets dølahest ble i år 2. premiehingsten Randtind tilhørende Ivar Bakke. Et godt salgsargument for å kunne bli årets dølahest er at det er en hest som promoterer rasen godt ute på ulike arrangement og som er en god ambassadør for de kvalitetene vi ønsker fremheve som typisk for dølen. For dere som ikke har hørt hva landsfinalen går ut på, kan jeg fortelle at det er en finale med de beste 2-års dølahestene stilt på offisiell unghestutstilling i løpet av året. Kravet for å kunne delta for hoppene er at de har fått sløyfe og stått i kvalitet. For hingstene er det nok med sløyfe.  På søndag var det vallak og hoppeutstilling.

 

Dølahestens dag_690x466.png
Foto: Mona Kristin Hagen.

Rindal og Løfald grenda fikk spisshoppa i klasse 7 på Stavsplassen 21.september! 3-årshoppa Sogna Brona (Mostjernar-Maibrona) ble nr. 1 i kvalitet med 2.premie. Beskrivelsen var som følger: Oppsynt hoppe av meget god type. Pent hode. Grov overgang hode-hals. Noe rund manke. God overlinje. Godt muskelsatt kropp. Rettstilte, gode bein. Noe trange, men gode bevegelser. 9-8.5-8-9-8.5-8-9- - - Mål:153 - 163 - 185 - 20 - 7.8  

Eier Bjarne Patterson vil takke Anders Sæther Moen for en fantastisk jobb på kjøreprøven og mønstringa av Sogna Brona.

Likedan familien Gjerde fra Leikanger som har avlet en meget trivelig og pen hoppe.

 

Dølahestens dag 2_690x478.png
Foto: Mona Kristin Hagen.

Glede etter premieutdelinga, Sogna Brona og mønstrer Anders Sæther Moen.