Øvre dalen ingress_690x392

Utleie på Øvre Dalen

Formannskapet i Rindal hadde møte torsdag. Det ble vedtatt å legge til rette for utleie av leilighetene på Øvre Dalen. Salgsprosessen avsluttes i denne omgang. Formannskapet vedtok også å utrede mulighetene for å etablere et utviklingsmiljø med fokus på kreative næringer ved Øvre Dalen.


Utleie av leiligheter på Øvre Dalen:

Vedtak:

1. Formannskapet vedtar at salgsprosessen for leilighetene i 2. etg. på Øvre Dalen avsluttes i denne omgang, og at leilighetene annonseres/markedsføres for utleie. (Dette er ikke til hinder for at leilighetene kan selges om det melder seg en aktuell kjøper.)
2. Rådmannen delegeres å fastsette utleiepris. Denne prisen bør være i nivået 11.000 – 12.000 pr. måned (inkl. kommunale avgifter, eks strøm), men et absolutt minimum er kr. 10.000 pr. mnd.
 

Tilrettelegging for et utviklingsmiljø ved Øvre Dalen:

Vedtak:

1. Rindal kommune har en intensjon om å etablere et utviklingsmiljø med fokus på kreative næringer ved Øvre Dalen. På sikt ønskes det å etablere en avdeling under næringshagen i Orkdalsregionen.
2. Ordføreren får fullmakt til å vurdere om når det er godt nok grunnlag for å gå videre med ideen, knyttet til innkjøp av møbler og utstyr til kontorfellesskapet.
3. Øremerka tilskudd som ble gitt ved oppstart av hoppid-kontoret i Rindal på kr 100.000,- benyttes til å planlegge og tilrettelegge for ei samlokalisering og disponeres av kommunen. Innenfor denne ramme engasjeres Næringshagen i Orkdalsregionen for å legge forholda til rette for en oppstart høsten 2015.
4. Rindal kommune innvilges et bedriftsutviklingstilskudd fra Rindal Utviklingsfond på kr 100.000,- for innredning av lokaler som møbler og div. utstyr. Tilskuddet på kr 100.000, bevilges over Rindal Utviklingsfond 3250.14700
 

I saken Økonomioppfølging og anbefaling juni 2015 ble det gjort følgende vedtak:

Formannskapet har hatt en gjennomgang av økonomien i kommunen etter 4 måneders drift av 2015, og vedtar i den forbindelse følgende:
- Det er ikke aktuelt på nåværende tidspunkt å stramme inn på drifta ytterligere i 2015 ved generelle kutt («ostehøvel»).
- Rådmann gis imidlertid i oppgave å vurdere (og eventuelt fremme forslag om) å trekke inn merinntekter og redusere kostnadsposter som klart er overbudsjetterte.
- Overføring av budsjettmidler mellom enheter synes ikke aktuelt
- Det er mindre aktuelt å gjøre endringer i vedtatt investeringsbudsjett for 2015
- Nærmere vurdering av den totale drifta (også eiendomsskatten) på næringsenheten inkl. bruken av RUF-midler tas senere på året.
- Rammene som enhetene får å regne ut fra i 2016 er vedtatte økonomiplan for 2016 redusert med brutto 1 % for alle enhetene. For 2017 og 2018 beholdes rammene for hver enhet som i økonomiplanen på nåværende tidspunkt.
 

Viser ellers til referat fra formannskapsmøtet 18. juni 2015 på Rindal kommune sine nettsider