IMGP9311-001

Utfiskingsprosjekt på Nordmarka

Onsdag kveld møttes grunneiere og andre interesserte til informasjonsmøte om et 5-årig utfiskingsprosjekt på Nordmarka. - Største utfordringa er å bli kvitt ørekyta, sa Gøran Bolme fra iTrollheimen.

 IMG_1178_690x920.jpg
Prøvegarnfiske i Andersvatnet og Langvatnet fra i fjor. (Foto: Gøran Bolme).

Det har allerede foregått noe utfisking både med garn og ruser. En av de tilstedeværende hadde tatt nesten 3000 gram ørekyte i ei ruse, og det er mange småfisk!

Nå blir det satt opp 3 buer, sponsa av Talgø, 2 er alt på plass. I buene er det småmaska garn, ørekyteruser, røyeruser, agn, vekt, vester, og skjema for rapportering og bok for å melde ut/inn lånt utstyr.

Dette er til bruk for alle som er interessert i å bidra i utfiskingsprosjektet. Dørene til buene får kodelås, og koden får du ved henvendelse til Gøran Bolme, tlf. 93088652 eller post@itrollheimen.no.

Buene blir plasserte ved Langvatnet (Sagslettet), Geitøyvatnet og Litjbøvervatnet. I tillegg er det lager hos Gøran og på Tippen ved Solåsvatnet. De fleste plassene har også båt.

IMGP9314.JPG
Gøran med ørretruse og ørekyteruse.

I høst er det bestemt at det skal settes opp sperreruser i Litjbøvra og Holmvassbekken. Regulering og stor variasjon i nedbørsmengde blir ei utfordring.

Det er også tenkt å prøve vinterfisking med ruse etter røye. Folk frå Rossåa blir primus motor der. Der møter de problem med flere islag på grunn av reguleringa.

Møtet fekk så presentert ei liste over folk med ansvar for ulike vatn, og den lista vart supplert.

Garn og ruser som blir utsatt blir merka med blåser, gjerne ulike slag plastkanner (billigst). Det er viktig å merke seg det om du ser saftkanner som flyter på vatna på Nordmarka - det er garn eller ruser under!

I løpet av høsten vil skoleklasser både fra grunnskolen og videregående skole delta i utfiskingsprosjektet.

Prosjektet planlegger en felles grillkveld senhøstes.

IMGP9312.JPG

IMG_1175[1].JPG
Bildet viser parasitter i både ørekyte og trepigget stingsild. Et stort problem i de regulerte vatna på Nordmarka. (Foto: Gøran Bolme)