Utdeling av Drømmestipendet

Mali Evjen fra Rindal er vinner av Drømmestipendet for visuelle kunstfag. Torsdag kveld vil selve utdelingen finne sted i Rindalshuset, med en utstilling av Mali Evjens kunstverk og en minikonsert med tidligere Drømmestipendvinner Lone Lorgen.

mali evjen.JPG


Utdelinga av Drømmestipendet vil skje i Rindalshuset torsdag 19. mai kl 1900.

Da vil det blir en utstilling av Mali Evjens kunstverk, og en minikonsert med tidligere Drømmestipendvinner Lone Lorgen. 

Mali forteller at hun skal stille ut over 20 bilder på utstillinga, og at hun både gruer seg litt og gleder seg til det.


Arrangementet i Rindalshuset er åpent for alle, og Kulturskolen håper på godt oppmøte.

 

Nominert for andre gang

Mali forteller at hun ble ganske rørt da hun fikk høre at hun får stipendet. Hun sier at hun selv nesten er litt i tvil om hun fortjener dette. Men det er det nok ingen grunn til tvile på, for det bare 100 vinnere i hele landet. Mali har vært elev ved Kulturskolen på Indre Nordmøre i 6 år, og gir kunstlærer Inga Dalsegg en stor del av æren for den fine utviklingen hun har hatt innenfor kunstfag.

Det er Inga som forteller at Mali har jobbet ekstra hardt det siste året, med et mål om å bli nominert på nytt til Drømmestipendet. Hun var nominert for andre året på rad. I fjor vant hun ikke, men hun har jobbet hardt for å nå opp i år. Hun ble nominert på nytt, og i år er hun altså en av vinnerne. Da er det ekstra gøy å vinne, synes hun selv. Inga sitter selv i juryen for Drømmestipendet, men som Mails kunstlærer var hun selvsagt inhabil i denne avgjørelsen. 


Variert kunst

Inga forteller at det er stor variasjon i Mali sine arbeider. Det er mange forskjellige typer bilder. I søknaden til Drømmestipendet skriver Mali at hun trives best med penn, blyant og digital tegneteknikk.

Vi spør Mali hva som inspirerer henne, og hun sier at det meste av det hun tegner kommer fra fantasien. Hun forteller at hun har arbeidet en del med tegning på data tidligere, men utstyret hun har brukt fungerer ikke lenger. Nå vil hun bruke noen av pengene fra stipendet til å kjøpe inn nytt utstyr for digital tegning.

Nå går hun første året på studiespesialisering på Surnadal vidaregående skole. Framtidsplanene er naturlig nok ikke helt klare enda, men når hun er ferdig på studiespesialisering vil hun søke til høgskolen i Volda, der de har ei animasjonslinje.
 

En Drømmestipendvinner hvert fjerde år

Inga Dalsegg forteller at Mali nå blir den fjerde Drømmestipendvinneren fra Rindal, og den tredje av disse som har blitt tildelt Drømmestipendet for kunst 

Dette er de tidligere vinnerne fra Rindal:

* Lone Lorgen, musikk, i 2012 
* Sigrid Fivelstad, kunst, i 2008 
* Idun Fivelstad, kunst, i 2004

- Det har faktisk vært 4 år mellom hvert Drømmestipend i Rindal, påpeker Inga Dalsegg.

Det er en stor anerkjennelse å bli vinner av Drømmestipendet. Inga forteller at hver kommune i hele landet kan nominere en person innenfor hver av kategoriene:

- Dans
- Musikk
- Skapende skriving
- Teater
- Visuell kunst
- Annet
 

Hele 9 vinnere i vårt fylke i år

Det kommer derfor inn svært mange søknader til Drømmestipendet. Det legges vekt på at vinnere skal fordeles geografisk, så det er alltid vinnere i hvert fylke. I år gikk 9 av 100 stipend til Møre og Romsdal, noe som tyder på at det har kommet mange gode søknader akkurat fra vårt fylke. Torbjørn Larsen, rektor i Kulturskolen på Indre Nordmøre, ser dette som en anerkjennelse av at mange skoler og elever i fylket jobber godt over tid. I fjor vant Idun Røen fra Surnadal Drømmestipendet i visuelle kunstfag.

Vinnerne av Drømmestipendet får 10.000 kroner hver.

 

Her er noen av Malis bilder:

2016-05-09 18.43.26.jpg
hender.JPG
mali-portrett.JPG
mann.JPG
ski.jpg
snegle.jpg

Alle foto: Kulturskolen på Indre Nordmøre