IMG_5801_550x331

www.elisebear.blogg.no

USA - here I come!

Hei, alle lesere av Trollheimsporten! Som kanskje noen av dere har fått med dere gjennom Trollheimsporten eller bloggen min skal jeg til USA dette skoleåret, og i dag, den 18. August, er det kun 5 dager til jeg reiser fra lille, trygge Norge som jeg er så glad i. Jeg vil i gjennom hele mitt opphold i USA oppdatere litt om det her på Porten for å holde dere interesserte her hjemme oppdaterte. Om noen vil ha oppdateringer oftere kan man følge med på bloggen min her!


Det er ikke bare jeg som reiser til utlandet for å gå vg2 dette skoleåret. Helen Kjønsø Solvik fra Rindal, Christina Børset Steen fra Surnadal og Oda Hamnes fra Surnadal har allerede reist til USA. I kontrast med de som har reist er det enda tre stykker som skal til USA som enda ikke har fått familie, det er Kristin Solem, Edvard Bele Sæterbø og Olav Mogstad, alle fra Surnadal. Jeg krysser fingrene for at dere får vertsfamilie og litt fart på sakene i nærmeste fremtid! Sist, men ikke minst er det også to som reiser til England for å gå vg2! Det er Lina Vatten fra Halsa og Sigrid Gausen fra Surnadal, som begge har fått vertsfamilie og reiser om ikke så alt for lenge. Lykke til!



Hele forberedelsesperioden min har helt ærlig vært hard og delvis slitsom. Jeg skal ærlig innrømme at den kan frembringe monsteret i Elise Bjørnstad. Det har vært veldig mye papirarbeid, samt at jeg måtte ta turen til Trondheim for et informasjonsmøte og jeg måtte ta turen til Oslo for å skaffe meg visum! Men nå er alt i boks! Jeg har mottat visummet mitt og jeg har endelig fått de etterlengtede flybillettene min, så nå tror jeg ikke at jeg har igjen noe papirarbeid foruten gjeldsbrevet som jeg må skriveunder og sende til Lånekassen for å få stipend for skoleåret! Men likevel om jeg har omtrent alt under ”kontroll” er jeg veldig nervøs og spent på avreise!


Reiseruten min er egentlig veldig enkel og grei, og jeg er så heldig at jeg får reisefølge helt fram til USA og videre til den lille byen Ukiah hvor jeg har fått vertsfamilie! Jeg reiser først fra Værnes den 23. august sammen med ei som reiser fra samme utvekslingsorganisasjon som meg(Explorius) til Gardermoen. På Gardermoen står det mer reisefølge – andre spente utvekslingselever som også skal over dammen – som venter på oss. Fra Gardermoen flyr vi direkte til Newark(New York) og der blir vi i 4 dager på Soft Landing Camp! Etter campen splittes gruppa og reiser mest sannsynlig hver til sitt. Jeg skal ta fly fra Newark til Seattle(Washington), og derifra til Pasco(Tri-Cities, Washington). Der blir jeg hentet av vertsmoren min!




For dere som ikke vet hva Soft Landing Camp er, så er det en camp som vi utvekslingsstudenter får være med på for å få en litt mykere start på ”vårt nye, amerikanske liv”. Det blir 4 fine dager hvor vi blant annet skal innom Times Scuare, Chinatown, Brooklyn Bridge og Fifth Avenue i tillegg til en god del storshopping for min del! Den fjerde dagen reiser hver og en til sin vertsfamilie! Som sagt er jeg så heldig at jeg slipper å dra helt alene. Jeg har allerede snakket med en del som har samme reiserute som meg, og jeg skal reise helt fram til Ukiah sammen med ei som heter Marie Remmen fra Nord-Norge som også skal bo der og gå på skole der sammen med meg.


Ukiah ligger forresten i Oregon som ligger nord for California og sør for Washington. Byen jeg skal bo i syns jeg egentlig ikke at jeg kan kalle en by med tanke på at det kun er 200-300 innbyggere der. Les mer om Ukiah her!


Følg meg gjerne gjennom utvekslingsåret i USA her på Trollheimsporten! Jeg har min egen side her under "På porten", så det skal være ganske lett å finne gamle innlegg når den tid kommer. Om noen er ekstra interessert kan man ta turen innom bloggen min som man kan finne her! Det er der jeg kommer til å oppdatere omtrent hver dag under oppholdet!


Jeg har tusen tanker svirrende i hodet med tanke på at jeg snart drar. Jeg er i grunn ikke nervøs for selve reisen(med tanke på at jeg alltid har noen jeg ”kjenner” i rundt meg). Det jeg er mest nervøs for er å reise fra alt her hjemme, å reise fra alle jeg er glad i og å reise fra alt som virker trygt og kjent. Men opp i alt dette kan jeg ikke vente med å reise! Jeg grugleder meg!