Unsgård raskest på Nordmarksrunden

Odin Unsgård (18) fra Leik IL var overlegen på Nordmarksrunden som gikk av stabelen i vekslende vær og føre lørdag. Svein Svanem fra Tingvoll IL ble nummer to, mens 17 år gamle Noa Sæterbø Raaen fra Surnadal IL ble nummer tre. 

Nordmarksrunden går i klassisk stil med fellesstart. Aldersgruppen fra og med 16 år går 30 km (to runder), mens yngre årsklasser går 15 km. Løypa går i en sløyfe vest for fylkesveien på Nordmarka skisenter.

Kun 12 skiløpere deltok i lørdagens turrenn på Nordmarka i Surnadal. Halvparten var fra arrangørklubben Surnadal IL, mens de øvrige seks var løpere fra Leik IL, Tingvoll IL, Norden IL og Ulvungen IL. Ingen kvinnelige løpere deltok i årets Nordmarksrunde. 

I tillegg til turrennet deltok 36 løpere i trimklassen. 

Fjorårets renn ble avlyst på grunn av snømangel. I år var det ikke mangel på snø, men værmeldingene varslet om mye nedbør og vind. Det ble ikke så ille som meldt, men været skal nok ha mye av skylden for sviktende påmelding. 

Sikret pallplass for Surnadal IL
18 år gamle Odin Unsgård fra Leik IL var suveren på 30 km, og kom i mål på tida 1:38:07, åtte minutter før Svein Svanem fra Tingvoll IL.

- Det er første gang jeg deltar i Nordmarksrunden, men jeg har vært her på KM tidligere. Det var veldig fine løyper i dag, og jeg fikk en fin treningsøkt før junior-NM, sier Unsgård som tok ledelsen tidlig i rennet. 

odin ulsgård_690x450.jpg
Odin Unsgård kunne juble for seier

Noa Sæterbø Raaen sørget for at arrangørklubben ble representert på pallen. 17-åringen kom i mål drøye fire minutter etter Svanem. 

Pål Ranes vant spurtoppgjøret mot Steinar Aarvåg, som dermed ble henholdsvis nummer fire og fem på årets Nordmarksrunde. 

- Det var litt tungt, men jeg er godt fornøyd med tredjeplassen. Jeg klarte ikke å henge på de to første, men dro i fra Ranes og Aarvåg i siste bakken før stadion, sier Sæterbø Raaen. 

noa sæterbø raaen_690x460.jpg
Noa Sæterbø Raaen sørget for at Surnadal IL kom på pallen

I yngre årsklasser var det bare to deltakere. Håkon Bøklep kom i mål på tiden 54:42, drøye tre minutter før en småsyk Abel Sæterbø Raaen. 

håkon bøklep_690x474.jpg
Håkon Bøklep kom først i mål på 15 km

Tre generasjoner Brørs gikk trimklassen, og alle fullførte i fin stil. 

- Litt vekslende føre, men været var fint. Alt i alt en flott tur, og det er godt å kjenne på svette og økt puls, smiler den spreke trioen. 

familien brørs.jpg
Tre generasjoner: Ingelin Brørs Kløven, Styrkår Brørs og Sturla Brørs.