02 Magne Løfaldli

Unikt etterutdanningstilbud for næringslivet

Molde Kunnskapspark, iKuben og Høgskolen i Molde etablerer nå nytt etterutdanningsprogram innen Industrielt internett ved Høgskolen i Molde. Molde Kunnskapspark mottar støtte fra Innovasjon Norge til utviklingen av programmet. Initiativet er støttet av de viktigste innovasjonsselskapene og bedriftsnettverkene i Romsdal og på Nordmøre: Knudtzon Senteret, Offshore Network, SIV Industri-inkubator, InnovasjonsTRE, IN2Offshore, Nordveggen og Sunndal Næringsselskap.

- Etterutdanningsprogrammet, som er unikt i Norge, skal løfte kompetansen til næringslivet i regionen innenfor innovasjonsledelse og industrielt internett for å styrke den internasjonale konkurransekraften, sier daglig leder i Molde Kunnskapspark, Finn Amundsen, i en pressemelding tirsdag.

Begrepet industrielt internett handler om at maskiner i stadig større grad snakker sammen og med mennesker. Mobile enheter tillater kontinuerlig kontakt. Dette handler om nye standarder for industriproduksjon globalt.

Møre og Romsdal har en stor andel av tradisjonelle, internasjonalt rettede industribedrifter. For å sikre arbeidsplassene og industrien i regionen er det viktig at disse bedriftene er i stand til å konkurrere innenfor de endrede internasjonale rammene.

 - Dagens utfordringer med lav oljepris har store innvirkninger på industrien i Møre og Romsdal der bedriftene må nedbemanne i stor skala. Kompetansehevingstiltak som fokuserer på fremtidens muligheter med ny teknologi, endrede forretningsmodeller og innovasjonsprosesser er derfor viktigere enn noen gang, sier rektor ved Høgskolen i Molde Hallgeir Gammelsæter.

- Innovasjon Norge har en aktiv holdning til å støtte kompetansetiltak som næringslivet selv ser behov for, og arbeider samtidig for å legge til rette for at de mest vekstkraftige næringsmiljøene har rammevilkår for ytterligere vekst, sier Bodil Hollingsæter, direktør for Innovasjon Norge Møre og Romsdal.

 

Unikt regionalt samarbeid

Sunndal Næringsselskap (SUNS) og SIV Industri-inkubator samarbeider med kunnskapsmiljøene i Molde om å tilrettelegge dette aktuelle etterutdanningstilbudet for etablert næringsliv i Sunndal, Nesset, Surnadal, Rindal og Halsa. Prosjektet representerer et unikt regionalt samarbeid mellom utviklingsselskap i Romsdal og på Nordmøre som er tilknyttet SIVA.

- Gjennom dette tilbudet vil det bli skapt en spennende regional møteplass mellom de deltakende bedriftene, noe vi vet næringslivet i vårt område etterspør og er opptatt av, sier daglig leder i SIV Industri-inkubator Magne Løfaldli og daglig leder i Sunndal Næringsselskap Per Helge Malvik.

I Sunndal og Surnadal vil prosjektet inngå som et bedriftsrettet tiltak i det etablerte næringssamarbeidet mellom de to kommunene, SuSu-programmet. Det vil bli arbeidet aktivt med å informere om tilbudet og mobilisere bedrifter til å delta i løpet av vinteren/våren fram mot oppstart i august 2016, opplyser Magne Løfaldli.