IMG_9876

Unge sjakktalenter

I forbindelse med laksefestivalen er Kristiansund sjakklubb i Surnadal for å holde turnering for interesserte i alle aldre. Søndag var det barnesjakk, og gårsdagens vinner, Amund Pihl Strand, lå også godt an til å vinne søndag formiddag.

Turneringen var arrangert av Kristiansund Sjakklubb i samarbeid med Surnadal Sparebank. Tore Kristiansen, leder i Kristiansund sjakklubb, kan fortelle at det gode festivalværet sannsynligvis kan til at lokalet ikke er pakket med spillere, men gir likevel uttrykk for å være fornøyd med oppmøtet, som innebærer deltakere i en alder fra 8-14 år.

- Det er helt klart mange unge talenter her, forsikrer Kristiansen.

Det er ingen tvil om at sjakkinteressen har skutt fart som et resultat av Magnus Carlsens prestasjoner, men det er likevel ingen sjakklubb i Surnadal for øyeblikket. Kristiansund sjakklubb ønsker å bidra til at interessen i bygda skal øke ytterligere, slik at en ny klubb kan oppstå. Med det i tankene vil de i høst sponse et sjakkbrett og tilhørende brikker til alle skoleklasser i Surnadal, forteller Kristiansen.

Martin og Amund Strand.png

Brødrene Amund (12) og Martin (10) er blant de unge talentene Kristiansen sikter til. Så langt har Amund har vunnet alle partiene, og Martin har vunnet to. 

- Jeg har alltid likt sjakk, men begynte vel skikkelig etter at Magnus Carlsen vant VM i 2013, forteller Amund.

En målrettet Martin fortsetter:

- Jeg begynte omtrent et år etter Amund. Jeg har vunnet to parti, men jeg skal vinne neste også!

Det har i helga også vært muligheter for å prøve seg mot norgesmesteren Vegard Simensen i boden til Surnadal Sparebank i Miljøgata. Simensen fikk ett minutt på hele partiet mens motstanderne fikk ni, men likevel vant han mot alle de 25 som prøvde seg.

IMG_9870.png
Tore Kristiansen instruerer barna.

IMG_9879.png
Marianne Svendsen Fiske utfører sitt trekk mot Martin Pihl Strand.

IMG_9884.png
Storebror Amund følger med lillebror Martin.