timeekspressen_500x370

Ungdomskampanje for Timeekspress

Ungdom i Surnadal har satt i gang en tverrpolitisk interkommunal kampanje for å få Timeekspressen til å kjøre om Surnadal og Rindal. Kollektivtransport er til for passasjerene, og det er her passasjergrunnlaget er! sier de. Lørdag skal de spille inn en film de skal bruke for å slåss for saka si. De ønsker at andre som deler deres syn om å få Timeekspressen gjennom Surnadal og Rindal om å møte opp på en busstopp for å vinke til dem når de kjører ruta med kamera på lørdag. Les hele oppropet fra ungdommene ved å klikke deg videre!

Hei alle i Halsa, Surnadal og Rindal!

I høringsdokumentene til Regional Transportplan foreslås det å forlenge Timeekspressen fra KRISTIANSUND til TRONDHEIM langs E39. Dette har skapt et stort engasjement blant ungdom, som mener at bussen skal kjøre via Surnadal og Rindal etter Betnakrysset. Kollektivtransport er til for passasjerene, og det er her passasjergrunnlaget er! Vi har nå startet en ungdomskampanje for å få Timeekspressen til å kjøre gjennom Surnadal og Rindal. Det er en tverrpolitisk interkommunal kampanje. Og vi har kontakt med ungdom både i Halsa, Surnadal og Rindal som sterkt ønsker å støtte kampanjen, og å være med å bidra til at Timeekspressen kjører innom oss på Nordmøre.

I morgen, lørdag 19.11, blir det spilt inn en film, der vi ønsker å vise hvorfor Timeekspressen bør ta av mot Surnadal og Rindal, etter Betnakrysset. Vi kommer til å ha en sekvens der vi filmer hele strekningen fra Halsa til Rindal, og det kommer til å stå mennesker langs med strekningen ved forksjellige stoppesteder, og vinke når vi kjører forbi. Filmen blir redigert til hurtigfilm, og tillagt musikk. Noen har også ytret ønske om å uttale seg om hvorfor akkruat de kjemper med denne kampanjen. Og disse intervjuene kommer til å skje ved busstopper ved forskjellige steder langs strekningen.

Vi har med representanter fra forskjellige ungdomspolitiske parti fra både Surnadal og Rindal som vil uttale seg, og som har valgt å samarbeide for denne viktige saken. I tillegg har i Surnadal bl.a. Jenny Klinge og Rådmann Geir Vikan valgt å stille opp og uttale sin mening på filmen som skal spilles inn i morgen. Dersom andre har lyst til å uttale seg i denne saken, er det bare å melde fra til oss.

Vi ønsker å invitere alle i Halsa, Surnadal og Rindal til å være med på denne kampanjefilmen, og alle kan bidra ved å stille seg ved et busstopp f.eks ved Kulturhuset på Skei, eller et sted langs stekningen Halsa-Surnadal-Rindal (gjennom sentrum). Vi starter kjøreturen med kamera i Halsa kl 10.30 i morgen, og vil være i Surnadal ca. kl 11.10, og i Rindal ca. 11.30.

Vi kjører i en beige toyota, med svart skiboks på taket. Når du ser oss komme er det bare å rekke ut hånda, og vink til oss.

Dersom du har spørsmål, ta kontakt på 99 15 13 09.

Hilsen Lise Bjerknesli (Leder Surnadal Senterungdom) Kristoffer Sæter (Surnadal AUF) Silje Ranes (Initiativtaker)