Ungdommene inntok golfbanen

To helger på rad har ungdommene inntatt Surnadal Golfpark. Lørdag var det spillere fra Surnadals A-lag som for anledningen byttet ut fotballen med golfballen. Geir Garte i Surnadal Golfklubb håper dette gir økt rekruttering av ungdommer til klubben.

Årets første "Veien til golf-kurs" ble arrangert forrige helg, og kurset var fullbooket med 12 deltakere - deriblant flere ungdommer. Lørdag stilte fem gutter, som alle spiller på Surnadal A-lag i fotball, til kurs under kyndig veiledning av opplæringsansvarlig Geir Garte. 

Garte ser med stor glede på at ungdommen har inntatt golfbanen.

- Det har ikke alltid vært så enkelt å få ungdommene på banen, så det er veldig positivt at så mange har deltatt på kursene de to siste helgene, sier han.

Lørdagens kursdeltakere har gjennomført teorien via nettet på grunn av koronarestriksjoner. Lørdag ventet en kombinasjon av teori og praksis, hvor det ble lagt stor vekt på sikkerhet, praktisering av regler og det å ta hensyn til andre spillere på banen.

- Målet er selvsagt at flest mulig vil fortsette å spille golf i større eller mindre grad. Golf er en sport for alle, og den kan fint kombineres med for eksempel fotball, sier Garte. 

golfere surnadal fotball_690x423.jpg
Tore Bæverfjord, Vegard Dønnem, Lars Gjøra, Ola Øyen Saltrø og Viljar Fiske Kvande fra A-laget i fotball

Garte oppfordrer alle som ønsker å prøve sporten om å ta kontakt. 

- Alle er velkommen til oss, og spesielt vil jeg utfordre ungdommer og damer om å hyve seg med, sier han. 

ungdommer golfbanen_690x403.jpg
Bakerst fra venstre: Geir Garte, Lasse Vaseng Hansen, Eirik Vang Aas, Arnstein Aasbø, Torstein Snekvik, Ragnhild Snekvik, Vegard Dønnem, Ola Øyen Saltrø, Viljar Fiske Kvande og Tore Bæverfjord. Foran fra venstre: Sindre Hyldbakk Kvande, Marius Kvande, Markus Svendsli og Lars Gjøra.

Tre ungdommer som er i gang med sin 2. sesong som golfere er fotballspillerne Torstein Snekvik, Sindre Hyldbakk Kvande og Arnstein Aasbø. De stortrives på golfbanen, og ser mange fordeler med sporten. 

- Golf er først og fremst sosialt og artig. En fin hobby hvor man tydelig ser progresjon fra gang til gang. Det er mye teknikk, så det var vanskelig i starten. Derfor er det ekstra gøy å se at treningen hjelper. I golf er konsentrasjon vesentlig, og er et element vi helt klart kan dra nytte av i fotballen, sier guttene. 

Guttene skryter av det flotte anlegget på Kvanne.

- Banen i seg selv er motivasjon nok til å spille golf. I tillegg er det veldig mange flinke folk med mye erfaring i klubben, så det er enkelt å få tips og hjelp om man trenger det.

arnstein aasbø torstein snekvik sindre hyldbakk kvande.jpg
Arnstein Aasbø, Torstein Snekvik og Sindre Hyldbakk Kvande er aktive både på golfbanen og fotballbanen

ola øyen saltrø golf.jpg
Ola Øyen Saltrø

viljar fiske kvande golf.jpg
Viljar Fiske Kvande

torstein snekvik golf.jpg
Torstein Snekvik