Tirsdag
Tirsdag Regn
Regn
Laber bris
Onsdag
Onsdag Regnbyger
Regnbyger
Liten kuling
Turn20

Turn er gøy

Surnadal Idrettslag sin turngruppe er ganske så nystartet. De har kun holdt på siden januar i år, men det har vært stor utvikling blant barna i løpet av den tiden, kan Else Johannessen fortelle. Hun, sammen med tre andre, er ivrige trenere for to grupper som nå er i gang hver onsdag.

Hovedtrener er Friederike Zwick, som er gymlærer og som tidligere har drevet med sirkus. Med seg har hun Lars Inge Harang, som driver med klatring, Mali Forslund som driver med turn og Else Johannessen som har vært aktiv turner.

Det er barn fra 3. klasse og oppover som er med i turngruppa. Men det er fortsatt plass til mange fler, forteller Friederike Zwick.  Til høsten ønsker de å dele gruppene mere, slik at det blir en gruppe for basis og en for videregående. Ønsket er at de etter hvert skal kunne delta i konkurranser, noe som både er gøy og motiverende, forteller Johannessen. –I hvert fall er det et mål å få stille til konkurranser i lagturn ganske snart, sier hun.

Men de mangler utstyr, så derfor er det et stort ønske om å kunne utvikle utstyrsparken litt om litt. Det er stor kreativitet fra lederne, så det er ingen trening som blir helt lik. De har en bom som de nå har begynt med 1.trinn på. Og de vil stadig utvikle seg videre for å bli bedre og bedre. Mye av det de driver med i dag er grunnleggende for all idrett, både balanse, koordinering, smidighet og akrobatikk.

Til sommeren reiser 7 stykker fra gruppa til Ørlandet på sommercamp.  Totalt blir det 400 barn som samles der, og Johannessen håper at de kan bli flere som reiser fra Surnadal også etter hvert.

Se bilder fra siste trening her:

Turn19.jpg

Turn18.jpg

Turn17.jpg

Turn16.jpg

Turn14.jpg

Turn13.jpg

Turn12.jpg

Turn10.jpg

Turn5.jpg

 

Turn2.jpg

 

 

Tips en venn Skriv ut