Skjermbilde 2011-08-28 kl

www.elisebear.blogg.no

Trygt plassert i Ukiah!

Hei og god morgen alle Trollheimportens lesere! For tiden er jeg i lille Ukiah i Oregon, med andre ord er jeg trygt plassert hos vertsfamilien min etter fine dager i New York og mye flying. Først vil jeg få fram at jeg storkoser meg, og jeg trives godt i familien jeg bor hos allerede etter kun ei natt hos dem! De er kjempesnille, og de behandler meg som om jeg skulle vært den biologiske ungen deres, noe jeg syns er kjempefint! Følg gjerne bloggen min her om dere er interessert i å følge livet mitt her i Ukiah, og dere kan gjerne ta en titt på Trollheimsportensiden min som dere finner her.

Soft Landing Campen var kjempefin, og New York var stort. Den første dagen i USA var det kun avslapning som stod på timeplanen, de to neste dagene var fullbooket og den siste dagen var avreisedag.
 

Den første dagsplanen for New York City så sånn ut: 07:00 Frokost på hotellet. 07:45 Møte i lobbyen for å rekke bussen som går klokken 08:00. 09:00 Gruppa skal møte en Guide på Eight Avenue. Vi skal på tur til Manhatten hvor Lincoln Center, gåing i Central Park, Harlem, Fifth Avenue, Rockfeller Center, St. Patrick's Cathedral, Times Square, Greenwich Village, Soho, Little Italy og Chinatown er inkludert! 13:00 Turen ender på Grand Central Terminal hvor vi skal spise lunsj, og da stikker guiden vår. Etter lunsjen er det tid for shopping og gåing for oss selv i grupper!
 

Den andre dagsplanen for New York City så sånn ut: 07:00 Frokost på hotellet, 07:45 Oppmøte i lobbyen for de som vil være med. 08:00 Avreise fra hotellet. 09:00 Vi skal møte guiden på W.42nd St. mellom Tenth og Eleventh Avenues foran Travel Inn. Turen inkluderer World Trade Center site, Wall street District, gåing på Brooklyn Bridge og Brooklyn Heights! 13:00 Turen ender på South Street Seaport for lunsj, og guiden drar hjem. Så er det tid for shopping.
 

Den første dagen i New York City var kjempefin, og litt slitsom. Vi satt store deler av turen i buss hvor vi ble guidet gjennom mange forskjellige gater. Vi fikk vite historien bak forskjellige bygninger og vi fikk vite hvor forskjellige kjendiser bodde. Han kunne så og si alt om Manhattan, som vi ble guidet i gjennom. Guiden var kjempemorsom, han sang og rappet, og han hadde mange morsomme kommentarer. Hele opplegget var helt supert. Vi var innom omtrent alle stedene som stod på dagsplanen, og etter at guiden var ferdig for dagen fikk vi spise lunsj hvorenn vi ville. Deretter stod shopping for tur! Jeg var på gruppe med Tina(som var romkameraten min på hotellet) og Helene, to kjempefine jenter. Vi gikk først opp dit vi skulle møte opp for å komme oss hjem igjen, sånn at vi visste hvor vi skulle. Etter det gikk vi bare og svirret rundt som noen bortkomne fluer i en liten boks eller noe. Jeg kjøpte meg kun en topp, noe som vil si at vi ikke var innom så mange butikker. Vi holdt heller på og se oss i rundt og organisere oss, tror jeg. Vi så forresten Chris Brown med bodyguard. Sola skinte hele dagen, kameraet ble godt brukt og temperaturen var stekende!



På bussen på vei til New York City, Manhattan!


New York City på litt avstand. Dette er også tatt på veien dit.


Her er den vittige guiden, Eddy!


En bitteliten bit av Central Park.


En ganske kjent bygning. Frans Hals museum(tror jeg).


Her guider Eddy gjengen gjennom Central Park.


Alice in Wonderland-statuen var veldig populær.


Litt sjenert og litt nysgjerrig liten gutt som vi snakket litt med ved Alice in Wonderland-statuen.


Marie som også bor i Ukiah står til venstre. Jeg er veldig dårlig på navn, så jeg kan ikke navnsette alle på hvert bilde. Beklager det.


Vilde, meg og Helene.


Julie.


Cecilie og Elisabeth.


Nordmennene følger med på guiden.


Det var sjeldent å se ei gate som ikke var prikk lik denne.


Marie :- )






Tina som var romkameraten min på hotellet i New York og Martine.


Er man i USA, så er man i USA.


Dette er hvor Friends er innspilt, det såkalte Friends-huset, om jeg ikke tar helt feil.


Tina og Helene.


Helene og meg.


Hele Explorius gjengen. En fin gjeng med finner, svensker, dansker og nordmenn!
 

Dag to i New York City var både dårligere og finere på samme tid. Vi var innom nesten alt vi skulle innom - blant annet var vi på en båt for å ta en titt på The Statue of Liberty og vi var en tur til der The Twin Towers(World Trade Center) en gang stod. Det ble veldg lite fotografering denne dagen på grunn av at det "høljregnet", i tillegg var jeg sliten. Likevel hadde jeg det kjempegøy sammen med Tina og Helene, og i tillegg fikk jeg shoppet en del mer enn dagen før!



Guiden Eddy ved der World Trade Center en gang stod.


Her er det bygging av erstatninger for World Trade Center(om jeg ikke tar helt feil). Skjønte ikke helt opplegget.


Minnemarkering for elleve personer som omkom den 11/9, dette var ansatte på det bygget vi befant oss i. Den var veldig fin, og det stod fine ord om alle personene. I tillegg kom det dråper i vannet fra taket som symboliserte tårer. En dråpe for hver person.


Manhattan downtown.


The statue of Liberty.


Leoníe, hun var den norske representanten som var med på campen. Hun jobber i Explorius.


En stor bank som hadde en viss status.


Det regnet en god del.
 

Midt på natten etter dag to i New York City måtte jeg opp for å rekker flyet som skulle til Seattle. Jeg stod opp klokken fire, og det var faktisk ganske lett - for jeg var veldig døgnvill på hotellet. Jeg sovnet klokken åtte på kvelden og stod opp klokken tre/fire på natta for eksempel. Vel, jeg og en gjeng andre studenter som skulle dra samme tid som meg tok bussen til Newark klokken fem, og deretter tok vi flytoget til de forskjellige terminalene. Ei skulle av på terminal C helt alene, noen skulle til terminal A, og jeg skulle av på terminal B sammen med Tina, Martine og Marie(som forøvrig også bor i lille Ukiah). Vi sjekket inn bagasjen og gikk til sikkerhetskontrollen, og alt gikk kjempefint. Jeg og Marie fikk til og med sitte sammen på flyet(jeg byttet plass med en kjempesnill herremann). Flyturen var..spesiell. Det var ingen tv-skjermer som jeg hadde sett for meg for eksempel, men det var internett - og det skal jeg si dere ble godt brukt! Ellers gikk det ikke an å legge ned stolryggene, så det var faktisk kjempeubehagelig å sove, i tillegg var det iskaldt. (Jeg forstår ikke amerikanere og aircondition så langt, jeg er forresten veldig forkjølet på grunn av at det er såå varmt ute og så kaldt inne.) Da vi omsider kom oss fram til airporten i Seattle ble vi møtt av snille amerikanere som hjalp oss med å finne fram. Vi fikk tak i billettene, og gaten var ikke vanskelig å finne. Ventetiden ble brukt på skyping med kjæresten og spising av en god yoghurt på Starbucks! Etterhvert fikk vi satt oss inn i det bittelille flyet til Pasco airport. Den flyveturen var faktisk skummel. Det var vinglette og trangt, men den gikk jo bra den også. Det var faktisk sykt kul utsikt fra det flyet. Fjellene, landskapet og naturen generelt. Da vi kom oss trygt ned på amerikansk jord igjen ble vi møtt av en kvalmende varme + vertsfamilien til Marie. De var kjempehyggelige, og de tok oss med på restaurant og litt småshopping før vi dro videre til lille Ukiah som lå noen timer unna. Da vi kom frem fikk jeg endelig pustet lettet ut. Det var godt å endelig få møtt dem. Jeg føler allerede jeg har god kontakt med dem, likevel om jeg har sovet her bare en natt. To ord beskriver vertsmor - rå og knall. Eller, de to ordene beskriver hele familien egentlig.



Dette møtte jeg da jeg var på vei til Ukiah. Fint førsteinntrykk, og det blir bare bedre og bedre!


Jeg har det kjempefint, og mer informasjon om selve familien, skolen og byen kommer senere! Er det noe dere måtte lure på er det bare å komme med spørsmål på bloggen eller Facebook. Det er også mulig å spørre på mail: elise@trollheimsporten.no. Spørsmålet blir da besvart i neste innlegg.