Ola T Heggem april 2016 4

Tror ikke at Rindal kan holdes utenfor

Ordfører Ola T Heggem er forberedt på at det nå kommer en ny runde med diskusjoner om kommunereformen. Etter junimøtet har det vært ro i Rindal rundt dette spørsmålet, og ordføreren synes ikke det er bra å vekke frontene på nytt. Men har tror ikke at kommunene i Orkdalssamarbeidet kan motsette seg å ta med Rindal i sammenslåingen.

Ola T Heggem har blitt sitert, blant annet av NRK, på at han er skuffet over at man nå vekker sovende bjørner og vekker frontene på nytt i denne saka. Ordføreren presiserer at uttrykket "sovende bjørner" på ingen måte er ment som som en karakteristikk av andre politikere, slik det tolkes i et leserinnlegg på Trollheimsporten i dag.
 

Ro etter junimøtet

- Det har i stor grad vært ro i Rindal etter junimøtet. Jeg mener at det skyldes at stort sett alle fikk sitt første- eller andrevalg oppfylt, sier Heggem.

Han mener at en vesentlig av Rindals befolkning, pluss/minus 50%, ønsker at Rindal skal bestå som egen kommune. I tillegg er det en betydelig del som kunne tenkt seg sammenslåing med Surnadal. Hvis kommunestyret vedtar sammenslåing med Orkdal er det mange som må ta til takke med et alternativ som de slett ikke ønsker.

- Mitt standpunkt har vært kjent lenge. Jeg synes det er bra at folk engasjerer seg, og jeg ønsker en åpen debatt. Vi må stå samla om vedtak og jobbe mot felles mål, sier ordføreren.


Et klart signal

I avisa Sør-Trøndelag fredag uttaler ordførerne i Orkdalssamarbeidet at de ikke vil ta med Rindal i samarbeidet igjen. Men Ola T. Heggem tror ikke at nabokommunene kan motsette seg å ta med Rindal i sammenslåingen.

- Når kommunalministeren har gitt kommunene ny frist, og fylkesmennene reiser rundt for å overtale kommunene om å slå seg sammen, så tviler jeg på at de fire kommunene kan motsette seg det.

Heggem oppfatter likevel uttalelsene fra Bang og de andre ordførerne som et klart signal til de som i utgjorde flertallet i kommunestyrets vedtak på onsdag.

- Dette er noe de må ta inn over seg til desembermøtet, sier han. - Men jeg har ingen interesse av å dra opp dette og bruke sterke ord. Det jeg er opptatt av er at vi kan møte en raus storebror også i framtida. Det vil fortsatt være både små og store kommuner, der vi har et felles ansvar for en felles region.

Med henvisning til artikkelen i avisa Sør-Trøndelag presiserer Heggem at han helst ikke tar opp saker med orkdalsordføreren gjennom media.

- Hvis det er noe jeg ønsker å ta opp med orkdalsordføreren så kjører jeg meg heller en tur til Orkanger, sier han.

Det har vært hevdet at kommunen går glipp av økonomiske tilskudd fra regjeringen ved ikke å slå seg sammen nå. Heggem mener at dette er feil. 

- Reformpengene vil følge med om Rindal omgjør sitt vedtak nå, sier Ola T Heggem.

 

Arkivfoto