trollhøtta1

Trollhøttatraversen er populær

Lørdag den 26. juli var det klart for den lenge planlagte drømmeturen over Trollhøtta. Denne turen stod på programmet til Norsk Vandrefestival i fjor, men ble da avlyst på grunn av dårlig vær - og dermed ble det et nytt forsøk i år. Denne gangen var turen fulltegnet, og det var 13 deltakere, inkludert guiden Camilla Marstrander Askildsen, lærer ved Nordmøre folkehøgskule. Fire todalinger stilte på turen: Tove Talgø Brøndbo, Jo Gjeldnes, Mari B. Redalen og Bjørn Kvendset.


Turen startet i enden på bomvegen i Søyådalen klokken halv åtte, med en frisk og opplagt gjeng. Vi passerte Mellingsetra og fortsatte videre innover Søyådalen mot en av Trollhøttas fire topper. Traversen starter over eggen fra toppen på 1291 moh, videre til den største på 1328 moh og videre ned til Botnvatnet. Spennende var det, men alle klarte fint å passere de luftige punktene på turen, selv om noen var litt mer skjelven enn andre. Guiden, med god hjelp av den erfarne klatrer Jo, var gode til å bistå de som trengte litt bistand.


Været på turen var bra, selv om vi startet med litt morgentåke som lettet ganske fort, og det var godt og varmt. Tordenværet som dominerte lenger inne i Trollheimen kom heldigvis aldri utover til Trollhøtta, der vi oppholdt oss. Deltakerne fikk mange gode minner fra dagen, og vi ble nok inspirert til planlegging av flere turer utover sommeren. Mange fine turer gjenstår i området, og noen turmål som ble mye omsnakket iløpet av dagen var Pekhytta, Rognebba og Blånebba.
 

"Opplev den lokale Besseggen. Trollhøttryggen i Trollheimen er langt fra den samme turistmangneten som Besseggen. Men det betyr ikke automatisk at den trenger å være noe dårligere alternativ. Tvert imot." - "Fjellmann" Håkon Vang Aas

"Dette er det beste i Trollheimen.." - Camilla M. Askildsen, turens leder og friluftslærer ved Nordmøre folkehøgskule

Her er link til artikkelen på Todalens hjemmeside.

Bildeserie fra turen: (Klikk bildene større)
Alle foto: Jo Gjeldnes og Mari Redalen 

trollhøtta2
På tur bortover traversen
trollhøtta3
Luftig utsikt
trollhøtta4
Blåne etter blåne..
trollhøtta5
På tur over traversen
trollhøtta6
Oversikt over hele turen
trollhøtta7
Firerbanden fra Todalen
trollhøtta8
Mari og Tove ved Botnvatnet
trollhøtta9
Søyådalen
trollhøtta10
Nordåbotnvatna (Kvendsetdalen)