Eva Rønning med hund

Trollheimsportens nye redaktør

I papiravisa til Sør-Trøndelag i dag finner vi en artikkel om Trollheimsportens nye hovedredaktør Eva Rønning. - Jeg søkte på denne jobben mest fordi jeg har et sterkt engasjement for nærmiljøet, sier Eva til Sør-Trøndelag.

Eva Rønning i Sør-Trøndelag.jpg
Skjermdump fra avisa Sør-Trøndelag sin e-avis


Siden det er litt dårlig oppløsning på bildet fra Sør-Trøndelag gjengir vi teksten her:
 

Ny redaktør i Trollheimsporten

30 år gamle Eva Rønning fra Fosen er ansatt som redaktør i Trollheimsporten.

Rønning ble tilsatt i stillingen 1. oktober.

– Så jeg er helt fersk, forteller nyredaktøren til ST.

Hun begynte imidlertid i slutten av august som medredaktør, og var klar over at jobben som hovedredaktør ville bli ledig.

– Jeg visste at det var ledig jobb som hovedredaktør, og ga signaler om at jeg var interessert.
 

To kommuner

Nå er jobben hennes, og den skal hun utføre fra sin base i Surnadal. Den tiden da Trollheimsporten var synonymt med Rindal, er definitivt forbi.

Trollheimsporten har vokst, og veksten har ikke bare kommet i Rindal. Lag, organisasjoner og næringsliv i nabokommunen Surnadal har i stadig større grad sett Trollheimsporten som et naturlig medium å dele informasjon på. Og i dag hører begge kommunene til Trollheimsportens dekningsområde.
 

Kommunikasjon

Rønning har bakgrunn som lektor fra skoler i Trondheim. Men selv om hun mangler medieerfaring, tror hun det er mye hun kan ta med seg fra sin tidligere yrkeskarriere.

– Jeg har jobbet mye med språk og kommunikasjon, og jeg er veldig nysgjerrig og interessert i å lære.
 

Nærmiljøet

Den nye redaktøren kommer egentlig fra Lysøysundet på Fosen, men har de siste elleve årene bodd i Trondheim. I sommer flyttet hun til Surnadal.

– Hva fikk deg til å søke redaktørjobben?

– Mest fordi jeg har et sterkt engasjement for nærmiljøet. Selv om jeg ikke er herfra, kommer jeg fra ei grend. Jeg synes det er viktig å se folket, grendene og plassene, og få lov til å formidle dette.
 

Dybde

– Hva synes du e viktig for et lokalt nettsted?

– Vi er ikke først og fremst et nyhetsnettsted, men en nettportal med fokus på reportasjer der vi går i dybden på folk og hendelser. Vi vil se de små og store tingene. En kjempestor del av det vi gjør, er å formidle på vegne av medlemmene våre; lag, organisasjoner og næringsliv. I dag har jeg vært med barnehagene i Rindal som har fått refleksvester av NAF og politiet. Det en kanskje en liten hendelse, men det er folkelig. Vi skal dekke stort og smått og bevare nærheten.

 

I dag kan du lese Sør-Trøndelag sin e-avis gratis, siden de har hatt tekniske problemer i avistrykkeriet ved trykkingen av dagens avis. Klikk her for å finne fram til dagens e-avis.